Kamēr ASV un Eiropas Savienībā joprojām notiek vilcināšanās attiecībā uz finansiālā atbalsta piešķiršanu Ukrainai, tikmēr Baltijas valstu amatpersonas par palīdzības nepieciešamību neviens nav jāpārliecina. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis šonedēļ iepriekš neizziņotās vizītēs apmeklē Baltijas valstis, tāpēc TVNET+ aicināja ekspertus paust viedokli, kāds varētu būt šīs vizītes mērķis un vai tā varētu veicināt kādas provokācijas no Krievijas.

Baltiju par atbalsta nepieciešamību nav jāpārliecina

Drīz pēc Zelenska ierašanās Lietuvā tika izziņots mūsu kaimiņvalsts palīdzības plāns attiecībā uz Ukrainas turpmāko atbalstīšanu militārajā jomā. Arī Latvijas vizītes laikā tiks sniegta informācija par mūsu nākamo palīdzības pakotni kara plosītajai Ukrainai, bet Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa jau pirmdien, 8.janvārī, paziņoja, ka nākamajos četros gados Igaunija turpinās sniegt Kijivai militāro palīdzību 0,25% apmērā no Igaunijas iekšzemes kopprodukta.

Līdz ar to skaidrs, ka mūsu valstu apmeklējuma mērķis diezin vai ir saistīts ar mēģinājumu pārliecināt, kurš ir agresors un kāpēc palīdzība ir nepieciešama. Līdzīgi ģeopolitikas centra direktors Māris Andžāns sarunā ar TVNET+ pauda, ka Ukrainas prezidenta vizīti vērtē kā simbolisku žestu un pateicību visām trim Baltijas valstīm, par to, ka tās stingri atbalsta Ukrainu.

"Baltijas valstis ir viena no pēdējām vietām, kurās būtu jāpārliecina valstu amatpersonas un sabiedrība par atbalstu Ukrainai," uzsvēra Andžāns.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X