Ziemeļkoreja uzņems pirmos Krievijas tūristus kopš pandēmijas (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: STR

Ziemeļkoreja februārī uzņems pirmos tūristus kopš pandēmijas sākuma - slēpošanas kūrortu apmeklēs grupa Krievijas pilsoņu, vēsta Krievijas ziņu aģentūra "Tass".

Krievijas tūristu brauciens ir pārsteigums daudziem Āzijas novērotājiem, kuri gaidīja, ka pirmie tūristi Ziemeļkorejā pēc pandēmijas būs no Ķīnas, kas ir Ziemeļkorejas lielākais diplomātiskais sabiedrotais un ekonomikas virzītājspēks.

Tā vietā šī slēpošanas tūre izcels Maskavas un Phenjanas padziļināto sadarbību kopš Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna un Krievijas diktatora Vladimira Putina tikšanās pagājušā gada septembrī kosmodromā Krievijas Tālajos Austrumos.

Tūrisma aģentūras "Vostok Intur" mājaslapā teikts, ka četru dienu ceļojums sāksies 9.februārī. Tūristi no Krievijas Piejūras novada lidos uz Ziemeļkorejas galvaspilsētu Phenjanu, kur apmeklēs vairākus apskates objektus. Pēc tam viņi dosies tālāk uz Masikas slēpošanas centru, kas ir modernākais Ziemeļkorejā.

"Tass" ziņo, ka tūristu brauciens organizēts saskaņā ar vienošanos, kas tika panākta starp Piejūras novada gubernatoru Oļegu Kožemjako un Ziemeļkorejas iestādēm. Kožemjako decembrī devās uz Phenjanu, lai runātu par ekonomisko sakaru veicināšanu. Vizīte bija daļa no valstu divpusējām aktivitātēm kopš Kima un Putina samita. Pirms brauciena viņš Krievijas plašsaziņas līdzekļiem sacīja, ka cer apspriest tūrisma, lauksaimniecības un tirdzniecības sadarbību.

Krievijai un Ziemeļkorejai abām ir piemērotas starptautiskās sankcijas - Krievijai par iebrukumu Ukrainā un Ziemeļkorejai par kodolieroču un raķešu programmām. Kima un Putina samits padziļināja starptautiskās sabiedrības pārliecību, ka Ziemeļkoreja piegādā Krievijai konvencionālos ieročus tās karam Ukrainā apmaiņā pret Krievijas ieroču tehnoloģijām un citu atbalstu.

Cenšoties atdzīvināt panīkušo ekonomiku, Ziemeļkoreja ir lēnām mazinājusi pandēmijas laika ierobežojumus un atvērusi savas starptautiskās robežas, taču joprojām nav skaidrs, cik strauji Ziemeļkoreja paplašinās starptautisko tūrismu. Visticamāk, ka tūristi no Ķīnas, kad atkal tiks ielaisti Ziemeļkorejā, kalpos par daudz lielāku ienākumu avotu nekā krievu tūristi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu