"Uz redzēšanos." Šādi savas vizītes laikā Latvijā Volodimirs Zelenskis atvadījās no visiem pēdējā publiskā pasākuma dalībniekiem. Ukrainas prezidents divās dienās apmeklēja trīs Baltijas valstis, kurās viesojās pirmo reizi kopš kara sākuma. Neraugoties uz saspringto kalendāru, viņš paspēja parakstīt vairākus sadarbības līgumus, piedalīties dažās kopīgās preses konferencēs un tikties ar vadošajiem politiķiem. Turklāt Zelenskis gandrīz stundu atbildēja uz žurnālistu jautājumiem īpaši organizētā pasākumā. Lai gan Ukrainas līderis šeit pavadīja nepilnu pus dienu, viņa ierašanās ir kļuvusi par galveno notikumu Latvijā. Un tas nav pārsteidzoši.

Ir grūti atcerēties, kad tik daudzi latvieši ir sagaidījuši kādu politiķi. Pievienojiet tam klāt auksto janvāra vēju, temperatūru zem nulles un pusstundas kavēšanos. Protams, 2024. gadā Zelenskis nav tikai "politiķis". Taču pilna mēroga karš ilgst jau divus gadus, bet iedzīvotāju interese par Ukrainas līderi joprojām ir augstā līmenī.

Tas attiecas arī uz žurnālistiem. Baltajā zālē, šķiet, jau sen nav bijis tik daudz kameru, fotoaparātu un cilvēku, kas cenšas uzdot viesim kaut vienu jautājumu. Un tur bija ne tikai vietējie, bet arī ārvalstu korespondenti no lielākajām ziņu aģentūrām. Bija iespaids, ka sagaidām nevis politiķi, bet slavenību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X