Turcija veikusi gaisa triecienus pret kurdu separātistu mērķiem Irākā un Sīrijā

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: DELIL SOULEIMAN/AFP

Turcija veikusi gaisa triecienus pret gandrīz 30 kurdu separātistu "teroristu mērķiem" Irākas ziemeļos un Sīrijā pēc tam, kad deviņus tās karavīrus nogalināja militārajā bāzē Irākā, sestdien paziņoja Turcijas Aizsardzības ministrija.

Ministrija informēja, ka "gaisa operācijas tika veiktas pret teroristu mērķiem Metinas, Hakurkas, Garas un Kandilas reģionos".

Turcijas karavīri tika nogalināti sadursmēs, kas izcēlās pēc iebrukuma mēģinājuma bāzē Metinā Irākas ziemeļos.

Kā pausts ministrijas paziņojumā, gaisa triecieni veikti pret 29 vietām, piemēram, "alām, bunkuriem, patvertnēm un naftas infrastruktūru", kas pieder kurdu separātistu grupējumam "Kurdistānas Strādnieku partija" (PKK) un Sīrijas kurdu kaujinieku grupējumu "Tautas aizsardzības vienības" (YPG). Turcija un tās Rietumu sabiedrotie atzinuši PKK par teroristu grupējumu. YPG sadarbojas ar ASV vadīto koalīciju pret džihādistu grupējumu "Islāma valsts".

Turcijas iekšlietu ministrs Ali Jerlikaja platformā "X" paziņoja, ka valstī sestdien notikuši reidi un aizdomās par saistību ar PKK aizturēti 113 cilvēki.

Decembra beigās divos atsevišķos uzbrukumos Turcijas karabāzēm Irākas ziemeļos tika nogalināti 12 Turcijas karavīri.

Turcijas armija regulāri rīko sauszemes un gaisa spēku operācijas pret PKK kaujiniekiem un viņu pozīcijām Irākas ziemeļos - gan autonomajā Kurdistānas reģionā, gan kalnainajā Sindžaras reģionā pie Turcijas robežas.

Turcija pēdējos 25 gados ir izveidojusi vairākus desmitus karabāzu Irākas Kurdistānā, lai cīnītos pret PKK, kam ir aizmugures bāzes šajā reģionā.

PKK, kas īsteno bruņotu cīņu pret Ankaru kopš 1984.gada, oktobrī uzņēmās atbildību par uzbrukumu Turcijas Iekšlietu ministrijas galvenajai ēkai Ankarā, kurā tika ievainoti divi policisti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu