No valsts izraidīts Latvijas un Krievijas sadarbības asociācijas līderis Katkovs (24)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas un Krievijas sadarbības asociācijas vadītājs Boriss Katkovs Maskavas mēra vizītes laikā Maskavas namā, kur notiek tikšanās ar Krievijas tautiešiem.
Latvijas un Krievijas sadarbības asociācijas vadītājs Boriss Katkovs Maskavas mēra vizītes laikā Maskavas namā, kur notiek tikšanās ar Krievijas tautiešiem. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēc Valsts drošības dienesta (VDD) iniciatīvas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) melnajā sarakstā iekļāvis Latvijas un Krievijas sadarbības asociācijas prezidentu, Krievijas pilsoni Borisu Katkovu, apstiprināts Iekšlietu ministra birojā. 

Katkovs melnajā sarakstā iekļauts par ilgstošu un sistemātisku darbošanos Krievijas interesēs.

Valsts robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone aģentūrai LETA apstiprināja, ka Katkovs izraidīts no Latvijas.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, Latvijas un Krievijas sadarbības asociācija Latvijā reģistrēta 1999.gadā, un kopš tā laika pārstāvējusi Krievijas pilsoņu kopienu, veidojot sadarbību ar Krieviju.

Organizācijā bez Katkova darbojas vēl Marija Katkova, Igors Solovjovs un Krievijas pilsoņi Aleksandrs Sidorenko un Oļegs Kalmikovs.

Līdz pat 2016.gada 30.maijam biedrībai bija piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva informācija, pēc Latvijas un Krievijas sadarbības asociācijas iniciatīvas tās pārstāvjus, tostarp Katkovu, Rīgas pilī 2012.gadā pieņēmis toreizējais Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu