VIDEO Četru kravas auto avārija uz A7. Iesaistīti militārie transportlīdzekļi

TVNET Auto
Papildināts 10:29, 16. janvāris, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: "Sadursme"

Pirmdienas, 15. janvāra, vakarā uz autoceļa "Via Baltica" Bauskas novadā notikusi trīs kravas automašīnu sadursme.

Latvijas Valsts ceļi informēja, ka sadursme notikusi Mūsā šosejas A7 posmā Bauska - Lietuvas robeža.

"Sadursme", kas apkopo aculiecinieku sniegto informāciju, portālu TVNET informēja, ka negadījuma vietā esot it kā esot bijusi degvielas noplūde. Tāpat "Sadursme" norādīja, ka avārijas vietā visu nakti esot bijusi bloķēta satiksme.

Valsts policija norādīja, ka 15. janvārī pulksten 18.50 Bauskas novadā, Ceraukstes pagastā, Mūsā uz autoceļa A7 notika ceļu satiksmes negadījums, kurā iesaistītas četras kravas automašīnas - viens "Scania", divi "Mercedes Benz" markas un viens "Ford" markas automobilis.

Divi no kravas automobiļiem - "Ford" un "Mercedes Benz" - militārie transportlīdekļi ar piekabēm, kas iesaistīti konvojā un pārvietojās ar bākugunīm. Ņemot vērā to, ka cietušie transportlīdzekļi aizšķērsoja ceļa braucamo daļu un bija nepieciešama evakuatora iesaiste, satiksme tika bloķēta abos virzienos.

Īsi pirms pusnakts satiksme tika daļēji atjaunota. Īsi pēc pulksten 02.00 negadījuma vietā satiksme tika pilnībā atjaunota. Ceļu satiksmes negadījumā neviena persona fiziski necieta. Par notikušo uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

Jau ziņots, ka pirmdien ceļu satiksmes negadījumos Latvijā cietuši 17 cilvēki, informēja Valsts policijā. Aizvadītajā diennaktī valstī kopumā reģistrēti 169 ceļu satiksmes negadījumi, 11 no kuriem bijuši arī cietušie. Dažādas traumas šādās avārijās guvuši 17 cilvēki, tostarp viens gājējs un viens velosipēdists.

Par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem vakar noformēts 341 administratīvā pārkāpuma protokols, no kuriem nedaudz mazāk kā katrs ceturtais ir saistīts ar pārāk ātru braukšanu.

Tikmēr par braukšanu dzērumā vakar saķerti septiņi dzērājšoferi. Visi viņi bijuši stiprā jeb vismaz 1,5 promiles lielā reibumā, rezultātā tiekot ne vien pie kriminālprocesa, bet arī vai nu spēkrata konfiskācijas, vai nepieciešamības maksāt par transportlīdzekli piedzenamo vērtību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu