Kāpēc rodas hiperpigmentācija un kā to novērst?

Piedāvā Apotheka
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Hiperpigmentācija – tumšas krāsas laukumi uz sejas, kakla, pleciem vai rokām – ir viena no biežāk sastopamajām ādas problēmām, ar ko nereti vēršas pēc palīdzības pie dermatologa. Lai gan lielākoties pigmentācija veidojas saules staru ietekmē, tās cēloņi var būt dažādi, tostarp kopējais veselības stāvoklis un apkārtējās vides iedarbība. Kāpēc veidojas ādas pigmentācija un ko iespējams darīt, lai izlīdzinātu ādas toni, stāsta aptieku tīkla Apotheka skaistuma konsultante Arta Bogdānova.

„Pigmentācija ir gana izplatīta un sagādā ne mazums raižu – to ne vienmēr iespējams nomaskēt ar dekoratīvo kosmētiku, kā rezultātā nereti rodas emocionāls diskomforts un neapmierinātība. Turklāt hiperpigmentācija nebūt nav tikai estētiska problēma, bet gan signāls par izmaiņām ādas veselībā,” uzsver Apotheka skaistuma konsultante.

Biežākais pigmentācijas cēlonis ir saules staru iedarbība. Ik reizi saskaroties ar saules stariem, mūsu āda pastiprināti ražo tumšo pigmentu melanīnu – dabisku aizsardzību, kas ļauj to pasargāt no saules kaitīgās iedarbības. Laika gaitā melanīns uzkrājas ādas augšējos slāņos, veidojot tumšas krāsas, nevienmērīgus plankumus, kas parasti lokalizējas tajās ķermeņa vietās, kas visbiežāk ir pakļautas saules iedarbībai – uz sejas, kakla, dekoltē zonas, plaukstām un pleciem.

Tomēr tā var veidoties arī dažādu citu faktoru ietekmē, piemēram, hormonālu svārstību rezultātā – sievietēm grūtniecības un menopauzes laikā, lietojot hormonālo kontracepciju, kā arī atsevišķu saslimšanu gadījumā. Tāpat pigmentāciju var veicināt dažādas ādas traumas, akne vai iekaisums, gaisa piesārņojums, kā arī dabiskā novecošanās – ādai novecojot, tumšo pigmentu ražojošo šūnu skaits samazinās un kļūst koncentrētāks, veidojot tumšākus plankumus uz ādas virsmas.

Rūpīga kopšana – palīgs pigmentācijas skartai ādai

„Novērojot hiperpigmentāciju, ādai nepieciešams veltīt papildu rūpes. Ikdienā jālieto saules aizsarglīdzeklis ar augstu SPF un regulāri jāpārbauda dzimumzīmes un pigmentācijas plankumi, lai pārliecinātos, ka to apvidū neveidojas ļaundabīgs audzējs. Tāpat ieteicams izvēlēties piemērotu kopjošo kosmētiku, kas spēj parūpēties par hiperpigmentācijas skarto ādu, koriģējot tumšos plankumus un novēršot to attīstību. Pareizi izvēlēti skaistumkopšanas produkti ļaus izlīdzināt ādas toni, padarīs ādu gaišāku un koriģēs ādas plankumus un hiperpigmentāciju,” norāda Arta Bogdānova.

Zīmola LABORATORIOS BABÉ izstrādātā intensīvās iedarbības produktu līnija DEPIGMENT+ radīta, lai nodrošinātu efektīvu hiperpigmentācijas profilaksi, rūpējoties par augstvērtīgu aktīvo sastāvdaļu sinerģiju un pievēršot uzmanību katrai sīkākajai detaļai. DEPIGMENT+ līniju veido trīs produkti, ko var izmantot kā visus kopā, tā katru atsevišķi atbilstoši individuālajām ādas vajadzībām. BABÉ depigmentācijas produkti ļauj padarīt ādu gaišāku un mirdzošāku, koriģēt jau redzamos pigmentācijas plankumus, kā arī novērst to plankumu parādīšanos, kas vēl ir paslēpušies zem ādas virsējiem slāņiem. Produktu vieglā un smalkā tekstūra rada patīkamu lietošanas pieredzi, bet efektīvā formula ļauj pārliecinoši parūpēties par ādas skaistumu un veselību.

BABÉ DEPIGMENT+ izgaismojošais losjons nodrošina virspusēju iedarbību, atjaunojot ādas mirdzumu un izlīdzinot tās toni. Produkts piemērots ikdienas lietošanai, to iespējams uzklāt gan no rīta, gan vakarā, pēc sejas attīrīšanas.

BABÉ DEPIGMENT+ fluīds pigmentācijas kontrolei padara ādu gaišāku, izlīdzina un atjauno to, pateicoties tādu sastāvdaļu kombinācijai kā azeloglicīns un heksilrezorcīns, liposomēta pienskābe un C vitamīns. Fluīdam piemīt viegla un mitrinoša iedarbība, un tas ir piemērots ikdienas lietošanai.

BABÉ DEPIGMENT+ intenstīvais serums iedarbojas uz ādas dziļākajiem slāņiem, koriģējot hiperpigmentāciju un atjaunojot ādu. Tā sastāvā atrodamas tādas sastāvdaļas kā liposomēta traneksāmskābe un niacinamīds, arbutīns un retinols, kas nodrošina depigmentējošu un atjaunojošu iedarbību un ir piemērotas jutīgai ādai.

CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu