Irāna veikusi gaisa triecienus Pakistānas teritorijā (3)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Pakistāna trešdien pavēstīja, ka Irāna veikusi gaisa triecienus tās teritorijā un ka šajos triecienos nogalināti divi bērni.

Irāna oficiāli triecienus nav komentējusi, bet valdības ziņu aģentūra "Nour" otrdienas vakarā vēstīja, ka triecienā iznīcināti džihādistu grupējuma "Jaish al-Adl" ("Taisnīguma armija") Pakistānas štābi.

Trieciens veikts "ar raķetēm un droniem", norādīja "Nour".

2012.gadā izveidotais grupējums pēdējo gadu laikā veicis vairākus uzbrukumus Irānas teritorijā. Teherāna to pasludinājusi par teroristu grupējumu.

"Jaish al-Adl" uzņēmies atbildību par Raskā, Irānas dienvidaustrumos pie Pakistānas robežas, decembrī notikušo uzbrukumu, kurā tika nogalināti vismaz 11 policisti.

Pēdējā laikā Irāna veikusi triecienus arī Sīrijā un Irākā, kā skaidro Teherāna, Irānai naidīgiem "teroristu grupējumiem".

Kā vēsta Pakistānas mediji, Irānas otrdienas trieciens Pakistānā noticis Beludžistānas provincē netālu no Pandžguras.

"Pakistānas suverenitātes pārkāpums ir pilnīgi nepieņemams, un tam būs nopietnas sekas," teikts Pakistānas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Trieciena "rezultāts ir divu nevainīgu bērnu nāve, bet trīs meitenes ievainotas", norādīja ministrija.

Pakistāna izsaukusi Teherānas augstāko diplomātu Islamabadā, lai paustu protestu par šo "neizprovocēto gaisa telpas pārkāpumu".

Irāna un Pakistāna viena otrai bieži pārmet patvēruma došanu kaujiniekiem, bet oficiālu bruņoto spēku iesaistīšanās ir retums.

Arī ASV "Jaish al-Adl" atzinušas par teroristu grupējumu. Tas ir uzbrucis gan drošības struktūru cilvēkiem, gan valdības amatpersonām un civilistiem, rīkojot slepkavības, cilvēku nolaupīšanas, sprādzienus ar pašnāvnieku iesaisti.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu