Spēcīga sniegputeņa un atkalas dēļ Vācijā atcelti lidojumi; ietekmēta satiksme arī uz Latviju

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

Spēcīga sniegputeņa un atkalas dēļ Vācijā trešdien slēgta liela daļa skolu, kā arī atcelti simtiem lidojumu un vilcienu reisu. Tostarp ietekmēta arī gaisa satiksme uz Latviju.

Laikapstākļu dēļ Frankfurtes lidostā, kas ir noslogotākā Vācijā, šodien atcelti vairāk nekā 500 lidojumi, bet Minhenē vairāk nekā 250 lidojumi. Tikmēr Zārbrikenes lidosta Vācijas rietumos trešdien slēgta, kā arī reisu kavēšanās un atcelšanas novērojamas Diseldorfas un Ķelnes/Bonnas lidostās.

Lidojumi uz un no Latvijas šodien gan nav atcelti, taču pasažieriem jārēķinās ar to kavēšanos. 

Latvijas nacionālajā aviokompānijā "airBaltic" ziņu medijam pastāstīja, ka šobrīd kavēšanās saistīta ar lidošanas ierobežojumiem Frankfurtē un līdz šim kopumā ietekmēti trīs reisi. Laikapstākļu – sasalstoša lietus dēļ – un attiecīgi ierobežotās de-icing procedūras veikšanas dēļ to kavēšanās laiks ir 30-50 minūtes.

"airBaltic" arī informēja, ka

trešdienas vakarā paredzēti vēl reisi no Rīgas uz Berlīni, Hamburgu, Minheni un atpakaļ. Tiem pagaidām ierobežojumu nav, un plānots, ka reisi tiks izpildīti kā plānots.

Savukārt Vācijas valsts dzelzceļa uzņēmums "Deutsche Bahn" paziņojis, ka apturējis vilcienu kustību vairākos garo distanču maršrutos, bet ātrvilcienu ICE maksimālais ātrums ticis ierobežots līdz 200 kilometriem stundā.

Vienlaikus atkala Vācijas rietumos un dienvidos trešdienas rītā izraisījusi vairākas automašīnu avārijas uz apledojošajiem ceļiem. Piesardzības nolūkos liela daļa skolu un bērnudārzu trešdien slēgti, bet atsevišķi uzņēmumi piedāvājuši darbiniekiem iespēju strādāt no mājām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu