Latvijas Universitātē piektdien varēs izzināt latviešu un ukraiņu paražas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas un Latvijas valstu karogi Latvijas un Ukrainas prezidentu kopīgās preses konferences laikā.
Ukrainas un Latvijas valstu karogi Latvijas un Ukrainas prezidentu kopīgās preses konferences laikā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Universitātē (LU) norisināsies biedrības "Gribu palīdzēt bēgļiem" rīkotā "Dzīvā (prasmju) bibliotēka", kuras laikā būs iespēja gatavot latviešu zīmes, ukraiņu sargzīmes, baudīt tradicionālu ukraiņu ēdienu, mācīties latviešu tautas dejas un dalīties ar stāstiem par ziemas laika kultūras tradīcijām Latvijā un Ukrainā, informēja pasākuma rīkotāji.

Praktiskajā zināšanu bibliotēkā dalībniekiem būs iespējams pašiem izveidot kādu no tradicionālajiem Latvijas simboliem un Ukrainas ģimeņu sargzīmēm, kā arī klausīties latviešu un ukraiņu folkloras kopas, bet garšu bibliotēkā varēs gatavot un baudīt tradicionālo ukraiņu gardumu - kutju un latviešu zāļu tējas, kā arī uzzināt to gatavošanas noslēpumus.

Savukārt dzīvajā bibliotēkā varēs iepazīties ar stāstiem par ziemas laika kultūras tradīcijām un paražām Latvijā un Ukrainā, bet spēļu bibliotēkā ikviens varēs atrast sev piemērotu galda spēli.

Pasākums notiks 19.janvārī no plkst.17 līdz plkst.20 LU galvenajā ēkā Raiņa bulvārī 19. Dalība pasākumā ir bez maksas, taču pasākumam ir ierobežots apmeklētāju skaits. Pieteikties iespējams šeit

Biedrības "Gribu palīdzēt bēgļiem" mērķis ir sniegt praktisku, tūlītēju un brīvprātīgu palīdzību patvēruma meklētājiem, bēgļiem un starptautiskās aizsardzības saņēmējiem, vienlaikus veicinot šo cilvēku integrāciju Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu