Atceltie autobusu reisi: vērtēs amatpersonu atbildību sodu piemērošanā pārvadātājiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Satiksmes ministrs Kaspars Briškens.
Satiksmes ministrs Kaspars Briškens. Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) uzdevis izvērtēt Autotransporta direkcijas (ATD) amatpersonu atbildību sodu piemērošanā pārvadātājiem par neizpildītajiem autobusu reisiem, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ministrs.

Viņš skaidroja, ka ATD pārvadātājam, ja tas ir atcēlis vairāk nekā 50 reisu, neatkarīgi no tā, vai atcelts 51 vai 150 reisu, piemēroja soda naudu 500 eiro apmērā.

Vienlaikus Briškens minēja, ka neatkarīgiem juridiskajiem konsultantiem tika uzdots izvērtēt, vai ATD precīzi piemēro 10 gadu līgumos ietvertās soda sankcijas un, gan divi juridiskie konsultanti, gan arī Satiksmes ministrijas (SM) iekšējā auditā secināts, ka soda sankcijas ir jāpiemēro par katru neizpildīto reisu.

Tādējādi Briškens pauda, ka līdz šim ATD piemērotās soda naudas pasažieru pārvadātājiem ir būtiski mazākas, nekā tās būtu bijis jāpiemēro.

"Iespējams, valstij ir nodarīts kaitējums vairāku simtu tūkstošu eiro apmērā," sacīja ministrs.

Briškens arī informēja, ka ir uzdevis ATD kapitāldaļu turētājai vērtēt direkcijas amatpersonu atbildību un nepieciešamības gadījumā vērsties tiesībsargājošajās institūcijās.

ATD īpašniece ir SM, bet kapitāldaļu turētāja pārstāve ir SM valsts sekretāra vietniece Ligita Austrupe.

ATD ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu