"Elektrum" Ukrainai ziedos sadales skapjus un sadales korpusus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Piektdien sākta 85 nokomplektētu sadales skapju un 23 sadales korpusu piegāde Čerņihivas reģionam Ukrainā, kas iegādāti par "Elektrum" kampaņas ziedojumiem Ukrainas atbalstam.

"Elektrum" īstenotās ziedojumu kampaņas kopējā summa ir 99 994 eiro, un ziedojuma nodošanas pasākumā ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS) sacīja, ka šis ir atbalsts, ko iedzīvotāji snieguši, mainot savus paradumus un attieksmi, kā arī, "apdomājot, kas ir patiesā labuma guvējs tiem pakalpojumiem, ko iedzīvotājs patērē ikdienā".

Vienlaikus Valainis atzīmēja, ka arī turpmāk plānots komunicēt ar Ukrainu, lai saprastu, kādas ir nepieciešamās vajadzības Čerņihivas apgabalā.

Latvijas vēstnieks Ukrainā Ilgvars Kļava pasākumā sacīja, ka šī palīdzības krava aizies Čerņihivas reģionam, tomēr tur arī turpmāk būs nepieciešama palīdzība, jo šī apgabala apšaudes turpinās. Savukārt Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols atzīmēja, ka konkrētā ziedojumu krava "palīdzēs Ukrainas iedzīvotājiem dot gaismu un siltumu".

Labdarības organizācijas "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta norādīja, ka Latvijā joprojām ir Krievijas graudu tranzīts, Krievijas pārtikas produktu imports, tāpat arī tiek palielināts sabiedriskā transporta reisu skaits uz Krieviju, tāpēc sabiedrībai ir jārīkojas, un ir jāorganizē vēl šādas kampaņas.

Dimanta norādīja, ka "ir nepieciešama ātrāka Saeimas un valdības rīcība, tomēr tas neliedz pilsoņiem jau šobrīd rīkoties Ukrainas atbalstam".

Savukārt "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Čakste atzīmēja, ka "šī nav ne pirmā, ne pēdējā akcija", tostarp arī uzņēmuma darbinieki līdz šim ir septiņas reizes vākuši ziedojumus Ukrainas atbalstam.

Vienlaikus Čakste sacīja, ka pašreiz nav iezīmēti precīzi uzņēmuma plāni turpmākajām atbalsta akcijām Ukrainai, tomēr katru gadu "Latvenergo" rīko divas līdz trīs atbalsta akcijas.

LETA jau ziņoja, ka piektdien, 19.janvārī, uz Čerņihivu, Ukrainā, sāk transportēt elektroapgādes atbalsta materiālus, kas iegādāti par "Elektrum" kampaņas ziedojumiem Ukrainas atbalstam.

Kampaņa norisinājās 2023.gada novembrī un decembrī un tās mērķis bija atbalstīt Ukrainas sabiedrību. Sadarbībā ar Ukrainas vēstniecību un labdarības portālu "Ziedot.lv" organizētā kampaņa paredzēja par katru "Elektrum" dabasgāzes pakalpojuma līgumu novembrī un decembrī ziedot vienu eiro Ukrainas atbalstam.

Jau ziņots, ka "Latvenergo" apgrozījums 2022.gadā palielinājās 2,1 reizi, sasniedzot 1,231 miljardu eiro, bet kompānijas peļņa pieauga 2,6 reizes un bija 209,362 miljoni eiro.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. "Latvenergo" pieder valstij, bet uzņēmuma obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu