Valsts austrumu daļā stipras snigšanas dēļ piektdienas vakarā būs ļoti apgrūtināta braukšana

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs piektdienas vakarā izplatījis brīdinājumu par stipru snigšanu tuvākajās 1-3 stundās, kuras dēļ valsts austrumu daļā sniega sega pieaugs par 5-8 centimetriem. Šā iemesla dēļ autovadītājiem jārēķinās, ka ceļā būs jāpavada ilgāks laiks nekā ierasts un jābrauc ļoti uzmanīgi.

Turklāt snigšanas laikā redzamība pasliktināsies līdz 200-500 metriem.

Foto: Ekrānuzņēmums no LVĢMC

Meteoroloģiskā rada informācija liecina, ka pašlaik vairāk snieg Vidzemē, bet Latgalē debesis klāj mākoņi, taču tur ievērojami nokrišņi nav vērojami. Nokrišņu josla lēni virzās no ziemeļrietumiem un dienvidaustrumiem.

Gaisa temperatūra Rēzeknē ap plkst.19.20 ir -3 grādi, bet naktī tā pazemināsies līdz -6 grādiem.

VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) tīmekļvietnē publiskotā informācija liecina, ka piektdienas vakarā braukšana ir apgrūtināta uz lielākās daļas Latvijas autoceļu. 

Tikmēr apmierinoši braukšanas apstākļi ir Kurzemes centrālajā daļā un kā arī atsevišķos posmos uz Tallinas šosejas (A1), Vidzemes šosejas (A2) un Daugavpils šosejas (A6).

Foto: Latvijas Valsts ceļi

Ja hidrometeoroloģiskie apstākļi ir radījuši postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, iedzīvotāji aicināt zvanīt uz vienoto ārkārtas palīdzības tālruņa numuru 112.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu