Rinkēvičs: Visi politikā lemjamie jautājumi attiecas uz jauniešiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Foto: Evija Trifanova/LETA

Visi politikā lemjamie jautājumi attiecas uz jauniešiem, sestdienas, 20. janvāra, konferencē "Vai jaunietim ir vieta politikā?" teica valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Viņš uzsvēra, ka politikā nav īpašu jauniešu jautājumu. Visi jautājumi attiecas uz jauniešiem, vai tā būtu veselības aprūpe, darbaspēka nodokļu politika, demogrāfijas politika u.c.

Prezidents norādīja, ka tas, cik viegli būs audzināt bērnus šodienas jauniešiem, tiek lemts tagad Saeimā, valdībā, pašvaldībās.

Viņš mudināja jauniešus runāt, paust savu viedokli par visu, ko viņi vēlaties sagaidīt.

Atbildot uz konferences nosaukumā uzdoto jautājumu, Valsts prezidents norādīja, ka politikā ir vieta visiem, kas vēlas uzņemties atbildību par savu dzīvi, par Latviju, par to kā veidot savu dzīvi.

Efektīvākais veids, kā piedalīties politiskajos procesos, kā veidot politiku, esot stāties partijās, to jaunatnes organizācijās, lai mācītos un izprastu to politiskos procesu, teica Rinkēvičs.

Šodien Rīgā, Spīķeru koncertzālē klubs "Māja" un projekta "Izproti, iesaisties, lem" īstenotāji rīko konferenci "Vai jaunietim ir vieta Latvijas politikā?"

Konferencē plānotas diskusijas ar Latvijā pazīstamām personām, pētījuma prezentācija, tīklošanās ar nevalstiskajām organizācijām.

Projektu "Izproti, iesaisties, lem!" finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu