Burovs atbalstītu Turlā kandidēšanu Eiropas Parlamenta vēlēšanās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāts, partijas "Gods kalpot Rīgai" priekšsēdētājs Oļegs Burovs piedalās partijas "Gods kalpot Rīgai" kongresā
Saeimas deputāts, partijas "Gods kalpot Rīgai" priekšsēdētājs Oļegs Burovs piedalās partijas "Gods kalpot Rīgai" kongresā Foto: Evija Trifanova / LETA

Partijas "Gods kalpot Rīgai!" (GKR) priekšsēdētājs Oļegs Burovs paudis atbalstu Rīgas domes deputāta Daiņa Turlā (GKR) kandidatūrai Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, ja būs iespēja viņu virzīt Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) sarakstā.

Gan Latvijas Zemnieku savienības priekšsēdētājs, ZZS valdes loceklis un ekonomikas ministrs Viktors Valainis, gan Saeimas deputāts Burovs aģentūrai LETA apliecināja, ka abas puses ir pārrunājušas iespēju GKR deleģēt arī kādu savu kandidātu vai kandidātus uz EP vēlēšanām ZZS sarakstā.

GKR vadītājs skaidroja, ka vispirms ir jāsagaida ZZS valdes lēmums attiecībā uz EP kandidātu sarakstu un pēc tam jautājumu par gaidāmajām vēlēšanām skatītu GKR valde.

Paužot savu personīgo viedokli, Burovs norādīja, ka situācijā, kad pašreizējais EP deputāts Andris Ameriks (GKR) nolēmis atkārtoti nekandidēt, viņš kā ļoti labu kandidātu no GKR rindām redz Turlo, kurš jau ilgu laiku strādājis ar Eiropas Savienības jautājumiem. Reizē Rīgas domes deputātam arī pašam būs jāpieņem lēmums par gatavību pretendēt uz EP.

Ņemot vērā Turlā ilggadējo pieredzi darbā ar ES lietām Eiropas Reģionu komitejā, GKR priekšsēdētājs vērtē, ka partijas biedra kompetence ir līdzīga pašreizējiem EP deputātiem. Tāpat viņš atzīmēja Turlā gatavotos ziņojumus un pieredzi drošības jomas jautājumos.

Burovs vērsa uzmanību, ka no Latvijas EP tiks ievēlēts ierobežots skaits - deviņi - EP deputāti. Reizē, ja būs tāda iespēja, GKR būs gatava piedāvāt arī vairāk nekā vienu kandidātu ZZS sarakstam, atzīmēja partijas vadītājs.

Kā ziņots, GKR kā pašvaldību partija pati ar savu atsevišķu sarakstu EP vēlēšanās nestartēs.

Jau vēstīts, ka ZZS tiek pieļauta iespēju daļu no kandidātiem uz EP vēlēšanām izraudzīties no ZZS Saeimas frakcijas deputātiem, liecina neoficiāla informācija.

Kuluāros izskanējuši arī daži no to deputātu uzvārdiem, kuriem varētu tikt piedāvāta šāda iespēja -, piemēram, ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājam Harijam Rokpelnim, Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājam Andrim Bērziņam (ZZS) un Baltijas lietu apakškomisijas deputātei Līgai Kļaviņai (ZZS).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu