Sniega sanesumi un putenis daudzviet apgrūtina braukšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pirmdienas rītā sniega sanesumi un putenis apgrūtina braukšanu daudzviet Latvijā, informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

LVC informē, ka sniega sanesumi un putenis daudzviet Latvijā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem.

Slidenos un sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 110 ziemas tehnikas vienības.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Liepājas, Ventspils, Kuldīgas, Saldus, Talsu, Tukuma, Dobeles, Jelgavas, Bauskas, Aizkraukles, Ogres, Limbažu, Cēsu, Valmieras, Valkas un Gulbenes apkārtnēs.

Uzturēšanas darbi tiek veikti prioritārā secībā, vispirms tiek notīrīti noslogotākie valsts galvenie autoceļi. Pēc snigšanas beigām pilnībā ceļus attīra no sniega trīs līdz 24 stundu laikā. Savukārt ceļi ar grants segumu tiek uzturēti ar piebraukta sniega kārtu.

Autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem, atgādina LVC.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu