Kravas auto šoferi ignorē zīmes un brauc Rīgas centrā. No pirmdienas sodīs bargāk (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "TV3 Ziņas" sižeta

Pagājušajā nedēļā tika nolemts, ka Rīga centrā kravas auto vairs iebraukt nevarēs. Tiesa, raidījuma "TV3 Ziņas" novērojumi liecina, ka kravas auto turpina braukt cauri galvaspilsētas centram.

Ceļazīmes, kas aizliedz kravas transporta kustību Rīgas centrā, tika izvietotas 18. janvārī. Tas nozīmē, ka nevienam kravas auto nevajadzētu Rīgas centra virzienā doties. Tiesa, TV3 novērojumi liecina, ka tā gluži nav. No pirmdienas, 22. janvāra, policija vairs nebūs tik draudzīga.

Rīgā ir daudz citu ielu, kur smagā auto kustība ir aizliegta vai ierobežota jau šobrīd. Tiesa, aizliedzošās zīmes tiek ignorētas, jo iespējamība tikt pieķertam un sodītam ir minimāla. Un, lai arī šīs ielas ir galvaspilsētā, vietvaras pārstāvji iepriekš bijuši spiesti atzīt savu bezspēcību.

Runājot par izmaiņām kopumā, jurists un eksperts ceļu satiksmes jautājumos Ivars Kazāks raidījumam pauda viedokli - lēmums par kravas transporta aizliegumu pilsētas centrā esot novēlots, taču noteikumu ievērošanu tas neatceļ. Sods gan esot simbolisks - 30 eiro.

Plašāk "TV3 Ziņas" sižetā!

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu