Krievijas prezidenta "vēlēšanas": Boriss Nadeždins savācis kandidēšanai vajadzīgo parakstu skaitu (14)

TVNET/LETA/RFE/RL
CopyLinkedIn Draugiem X
Boriss Nadeždins
Boriss Nadeždins Foto: AFP/SCANPIX

Boriss Nadeždins savācis 100 000 parakstu, kas nepieciešami, lai reģistrētu savu kandidatūru šogad gaidāmajās Krievijas prezidenta "vēlēšanās", ziņo raidorganizācija RFE/RL.

60 gadus vecais Nadeždins kandidē no partijas "Pilsoniskā iniciatīva", no kuras iepriekšējās "vēlēšanās" startēja ētera personība Ksenija Sobčaka.

Nadeždins publiski ieņēmis pretkara pozīciju un kritizējis pašreizējo Krievijas vadoni Vladimiru Putinu, kurš vēlas palikt amatā piekto termiņu – to Putinam ļauj viņa paša ierosinātie un 2020.gadā pieņemtie grozījumi Krievijas konstitūcijā.

Nadeždins politisko karjeru uzsāka 90.gados. No 2000. līdz 2003.gadam viņš bija Valsts Domes (Krievijas parlamenta apakšpalātas) deputāts, pārstāvot partiju "Labējo spēku savienība".

Atbalstu Nadeždinam pauduši vairāki Krievijas opozicionāri, tai skaitā Maksims Kacs, Mihails Hodorkovskis un ieslodzītā Alekseja Navaļnija līdzgaitnieki.

Nadeždins paziņojis, ka parakstu vākšanu turpinās, līdz būs savākti vismaz 150 000 parakstu. Krievijas Centrālā vēlēšanu komisija izvirzījusi prasību, ka kandidātiem jāsavāc vismaz 105 000 parakstu no 40 reģioniem. Turpinot parakstu vākšanu, Nadeždins cer nodrošināties pret iespējamību, ka komisija varētu daļu parakstu pasludināt par nederīgiem un liegt dalību vēlēšanās. Parakstu vākšana turpināsies līdz 31.janvārim.

Prezidenta vēlēšanas Krievijā tiks rīkotas no 15. līdz 17.martam. Vēlēšanas Krievijā nav ne brīvas, ne godīgas, tāpēc gaidāms, ka tajās kārtējo reizi uz jaunu termiņu tiks "pārvēlēts" Putins.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu