Siliņa sagaida aktīvu veselības ministra turpmāko rīcību, lai panāktu zāļu cenu samazināšanu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidente Evika Siliņa.
Ministru prezidente Evika Siliņa. Foto: Ieva Leiniša / LETA

Veselības ministram Hosamam Abu Meri (JV) ir "pilns premjeres atbalsts", lai virzītos uz priekšu un tiešām panāktu cenu samazināšanu medikamentiem, žurnālistiem uzsvēra Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), kura trešdien Rīgas pilī tikās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču.

"Pirmais akcepts valdībā par medikamentu cenu samazinājumu ir saņemts. Manuprāt, iedzīvotāji to gaida. Līdz šim politiķi par to ir diskutējuši, taču arī sabiedrība ir izteikusi savu viedokli. Mums jānonāk pie skaidriem risinājumiem un lēmumiem. Veselības ministrs ir apņēmības pilns un enerģisks, lai šo jautājumu sakārtotu," izteicās Siliņa.

Siliņa atzīmēja, ka pagājušajā nedēļā tika pieņemts viņas vadītās valdības rīcības plāns, kur galvenās prioritātes ir gan iekšējā, gan ārējā drošība, gan labklājīga, latviska un iekļaujoša Latvija. Viņa atzīmēja, ka ar prezidentu pārrunāti sociālekonomiskie jautājumi, iedzīvotāju labklājības sekmēšana un citi jautājumi, kas drīzumā nonāks valdībā.

Viņa pieminēja, ka ar prezidentu pārrunāti arī drošības jautājumi. Siliņa klāstīja, ka Latvija pilda savu solījumu un katru gadu palielina finansiālos ieguldījumus NATO.

Runājot par Otavas konvenciju, viņa uzsvēra, ka uzticas Nacionālo bruņoto spēku viedoklim, ka no tās izstāties nevajag. "Sabiedrību interesē valsts drošība un notiek diskusijas par Otavas konvenciju un par mīnām. Tas nozīmē, ka sabiedrībai rūp arī drošības jautājumi un NATO mēs iestājamies par vienotām vērtībām. Svarīgi, lai mīnu jautājumā mēs visi varētu kopīgi līdzdarboties, saskaņojot savas aizsardzības spējas, ieročus," pauda premjere.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu