Foto Pašlaik defekti tiek novērsti sešiem jaunajiem elektrovilcieniem, apgalvo "Pasažieru vilciens" (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā prezentē "Škoda Group" uzņēmuma "Škoda Vagonka" ražotā elektrovilciena pirmo sastāvu.
Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā prezentē "Škoda Group" uzņēmuma "Škoda Vagonka" ražotā elektrovilciena pirmo sastāvu. Foto: Edijs Pālens/LETA

Sešiem jaunajiem Čehijas uzņēmuma "Škoda Vagonka" ražotajiem elektrovilcieniem vēl tiek novērsti defekti, apstiprināja AS "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvji.

PV norādīja, ka kompānija no "Škoda Vagonka" ir pieņēmusi 17 vilcienus. Tādējādi patlaban pasažieru pārvadājumus nodrošina desmit elektrovilcieni, bet viens elektrovilciens ir rezervē.

Vienlaikus PV skaidroja, ka liela daļa reisu atcelšanas un vilcienu kavējumu pēdējās nedēļās ir bijusi saistīta ar jauno elektrovilcienu defektiem un to novēršanu. Citi iemesli vilcienu kavējumiem bijuši neatliekamās medicīniskās palīdzības un policijas izsaukumi, traucējumi dzelzceļa infrastruktūrā, dzelzceļa satiksmes negadījums, kā arī samazināts braukšanas ātrums laikapstākļu ietekmē.

Savukārt komentējot paziņojumus par vilcienu kavēšanu un atcelšanu, PV norādīja, ka tviterī kompānija paziņojumus vairs neliek, jo primāri PV koncentrējas uz primārajiem kanāliem, kurus izmanto tieši vilcienu pasažieri informācijas iegūšanai gan par vilcienu kustību, gan izmaiņām tajā. Tie ir PV mājaslapa "vivi.lv" un mobilā lietotne "Vivi Latvija".

Foto: Jauno elektrovilcienu interjers

Jau ziņots, ka pēdējās nedēļas kavējas pasažieru vilcieni vairākās dzelzceļa līnijās, kā arī kavējumu iemesli ir dažādi.

Tāpat ziņots, ka 2023.gada 15.decembrī PV sāka pasažieru pārvadājumus ar trim jaunajiem elektrovilcieniem Tukuma, Aizkraukles un Skultes virzienā, savukārt 16.decembrī jaunie elektrovilcieni sāka kursēt arī Jelgavas virzienā. Taču vilcieniem tiek konstatēti dažādi tehniski bojājumi, tostarp vismaz vairākos gadījumos jaunajiem elektrovilcieniem stacijā ir izlādējusies baterija, neļaujot pacelt pantogrāfu.

PV pārstāvji iepriekš skaidroja, ka visus 32 elektrovilcienus uzņēmums varētu saņemt līdz 2024.gada vidum. Sākotnēji bija plānots, ka Čehijas uzņēmumam "Škoda Vagonka" līdz 2023.gada beigām PV ir jāpiegādā 23 elektrovilcienus, bet 2024.gadā - deviņus elektrovilcienus.

Pēc visu jauno elektrovilcienu saņemšanas un to ekspluatācijas sākšanas kompānija plāno ieviest intervāla grafikus elektrovilcienu maršrutos. Attiecīgi darba dienu rītos un vakaros, kas tradicionāli ir noslogotākais laiks, vilcieni kursēs ik pēc 15 līdz 20 minūtēm.

Pirmie divi Čehijas uzņēmumā "Škoda Vagonka" ražoto jauno elektrovilcienu vagoni Rīgā tika nogādāti 2022.gada jūnijā.

Katrs elektrovilciens sastāv no četriem vagoniem. Viena elektrovilciena garums ir 109 metri. Katrā vilcienā ir sēdvietas 436 pasažieriem un stāvvietas 454 pasažieriem. Vilcienos ir viena līmeņa iekāpšana no paaugstinātajām pasažieru platformām.

Visa projekta kopējās izmaksas paredzētas 257,889 miljonu eiro apmērā.

PV ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš PV bija 100% "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu