Noskaties Ēdienu kurjeri izmanto satiksmes drošībai bīstamas mašīnas ar fiktīviem somu numuriem (2)

TVNET/TV3 ziņas
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ēdienu kurjeri Rīgā esot izstrādājuši veselu shēmu, kā pa pilsētas ielām pārvietoties ar nelegāliem auto. Veicot savu izmeklēšanu, “TV3 Ziņas” atrada Rīgā apdauzītu mašīnu autoparku. Visi spēkrati ar Somijas numuriem, ļoti sliktā stāvoklī, ar ēdienu kurjeru atstātām mantām salonā.

Kādā klusā ieliņā Pārdaugavā vietējie iedzīvotāji pamanījuši, ka sagrabējušās automašīnas ar Somijas numuriem te regulāri savā starpā maina ēdienu kurjeri no ārzemēm, kas tās, visticamāk, tās nomā. Pēc liecinieku teiktā, lielākā rosība ir vakaros un naktīs.

Kurš organizē rūpalu, vietējie iedzīvotāji nezināja teikt. Visticamāk, tas notiek attālināti. Automašīnām uz logiem uzrakstīti dažādi kodi, durvis vaļā, bet atslēgas salonā.

Vienai no automašīnām ir iedauzīti sāni. Durvis vaļā, smaka pamatīga. Iekšā tukši trauki samesti, “McDelivery” plāksne, kas acīmredzot ir no kādas ēdinu piegādes kastes. Kāds bija pasūtījis burgerīti.

Apdrošinātāji saka – šīs mašīnas ar fiktīvajiem somu numuriem ir iesaistītas avārijās. “Mūsu garantijas fons no tā tikai cieš. Garantijas fonds maksā atlīdzību cietušajam, pēc tam mēģina piedzīt no vainīgā, ļoti reti izdodas. Tie cilvēciņi, tad viņi te ir, nav. Priekš mums kā OCTA sistēmas turētājiem šī ir problēma un ar pieaugošu tendenci,” vērš uzmanību Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja vadītājs Jānis Abāšins.

Vairāk skaties “TV3 Ziņu” sižetā

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu