Lukašenko atkal atlidojis pie Putina (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Pašpasludinātais Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko ir devies darba vizītē uz Krievijas Federāciju, kur viņš tiksies ar diktatoru Vladimiru Putinu.

Starptautiskajā holokausta upuru piemiņas dienā 27. janvārī Putins un Lukašenko atzīmēs “Ļeņingradas atbrīvošanas 80. gadadienu”.

Abi diktatori arī rīkos Savienības Valsts padomes sēdi, kurā apspriedīs savus plānus 2024-2026. gadam, apkopos 2021-2023. gada rezultātus, kā arī “apspriedīs starptautiskos jautājumus”.

Lukašenko līdzīgi kā Putins izceļas ar dažādiem bieži vien realitātei neatbilstošiem paziņojumiem. Piemēram, 20.janvārī viņš pavēstīja, ka Minska saņēmusi no Krievijas “Iskander” raķetes, kas tagad ir tās rīcībā.

“Šādus kompleksus kā “Iskander” mēs saņēmām no krieviem, par viņu naudu - lai gan mēs viņiem maksājam no citiem kontiem - mēs esam saņēmuši tādus kompleksus kā “Iskander”. Īpaši bīstams ierocis... Es parakstīju dekrētu par šo ieroču izmantošanu. To var izmantot tikai ar prezidenta piekrišanu,” sacīja Lukašenko.

Pēc viņa domām, “mums jāsaka paldies krieviem”, jo viņi “pagājušajā gadā ļoti daudz palīdzēja”.

“Es šeit pat nerunāju par kodolieročiem, kas ikvienu nostāda savā vietā... Tiklīdz Baltkrievijā parādījās kodolieroči, visi nolaida spārnus. Un mūsu kaimiņi, mūsu apmulsušie, un citi,” piebilda diktators.

“Lai gan Dievs pasargā ne tikai mani, bet arī jauno politiķu paaudzi domāt par šo kodolieroču izmantošanu. Tas ir briesmīgs ierocis,” rezumēja Lukašenko.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu