Krievijā no baletskolas sienas pazudīs Barišņikova citāts

LETA/MEDUZA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijā Kislovodskā no jaunās horeogrāfijas skolas sienas pazudīs leģendārā baletdejotāja Mihaila Barišņikova citāts, jo viņš iestājies pret Krievijas pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, pavēstīja pilsētas mērs Jevgēņijs Moisejevs, kas jau devis atbilstošu rīkojumu.

Kā redzams platformā "Telegram" mēra publicētajā fotogrāfijā, skolas interjerā uz vienas no sienām lasāma populārā Barišņikova atziņa: "Es necenšos dejot labāk par visiem pārējiem. Es cenšos dejot labāk pats par sevi."

Barišņikova vārdu parādīšanās Kislovodskas skolā izsaukusi vietējā mēra neizpratni.

"Tagad skaidroju, kas saskaņoja šī cilvēka citātu. Kaut arī ģeniāla, bet tāda, kas ir pametis savu dzimteni un nav atbalstījis to, nedz mūsu puišus varoņus, mūsu prezidentu tajā cīņā, ko mēs visa valsts, visa Kislovodska izcīnām par mūsu nākotni, mūsu bērnu un visas mūsu valsts nākotni," atkārtojot Kremļa propagandas saukļus, norādīja mērs.

Moisejevs jau devis rīkojumu, lai Barišņikova citātu aizstātu ar "kāda mūsu ģēnija, patiesa dzimtās zemes patriota vārdiem".

Barišņikovs, viena no spožākajām 20.gadsimta pasaules baleta zvaigznēm, dzimis Rīgā un mācījies Rīgas Horeogrāfijas vidusskolā.

1974.gadā toreizējā Ļeņingradas Kirova teātra viesizrāžu laikā palika Kanādā, bet drīz pārcēlās uz ASV. Kopš tā laika viņš nav bijis nedz PSRS, nedz Krievijā.

Barišņikovam ir ASV un Latvijas pilsonība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu