Raidījums pēta, kura suņu barība dzīvniekam ir visveselīgākā

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Raidījums "Aizliegtais paņēmiens" skaidro, kam pievērst uzmanību, izvēloties suņa barību, lai dzīvniekam sagādātu veselīgu maltīti.

Viens no galvenajiem rādītājiem, kas uz marķējuma ir jānorāda obligāti, ir proteīni jeb olbaltumvielas, kā arī tauki, – suņa galvenie enerģijas avoti. 

Taču ne vienmēr ir tā – jo vairāk, jo labāk. Ja enerģiju suns būs uzņēmis vairāk, nekā to patērēs, tas sāks apvelties. Tāpēc svarīgi rūpīgi pētīt, no kā vēl barība sastāv, kā arī ievērot katra suņa izmēram ieteicamo normu, ko ražotāji arī norāda marķējumā. Tādēļ saimniekam jāzina, cik suns sver un cik tam vajadzētu svērt.

Vēl būtisks rādītājs, kam ir vērts pievērst uzmanību un kas lielā mērā nosaka arī to, cik pārtika ir dārga vai lēta, – cik daudz tajā ir gaļas vai gaļas izstrādājumu.

Lai suņi nepārēstos, neuzēstos, svarīgi arī pievērst uzmanību kārumiem, ko dot sunim par labi padarītu darbu treniņos, svētkos vai citkārt. Svarīgi izpētīt arī kārumu sastāvu, nepieciešamības gadījumā – mainīt pamatbarības apjomu.

Visu raidījumu skaties šeit

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu