Uzbrukums ASV spēkiem Jordānijā: uzbrucēju drons, iespējams, kļūdaini noturēts par ASV dronu, kas atgriežas bāzē (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV karavīri. Attēls ilustratīvs.
ASV karavīri. Attēls ilustratīvs. Foto: Bumble Dee/Shutterstock

Ienaidnieka drons, kas svētdien Jordānijā trāpīja ASV armijas bāzē, nogalinot trīs amerikāņu karavīrus, iespējams, kļūdaini noturēts par ASV dronu, kas atgriežas bāzē, pirmdien atzina Savienoto Valstu amatpersona.

No sākotnējām liecībām noprotams, ka ienaidnieka drons, kas trāpīja bāzē "Tower 22", kļūdaini noturēts par amerikāņu dronu, kas tajā pat laikā atradās gaisā, sacīja amatpersona, kas nebija pilnvarota izteikties par šo jautājumu un uzstāja uz anonimitāti.

Laikā, kad ienaidnieka drons lidojis nelielā augstumā, bāzē atgriezies ASV drons, sacīja amatpersona.

Rezultātā nav veikti nekādi pasākumi, lai notriektu ienaidnieka dronu.

Jau ziņots, ka svētdien drona triecienā Jordānijas ziemeļaustrumos netālu no robežas ar Sīriju un Irāku ASV armijas bāzē dzīvību zaudēja trīs amerikāņu karavīri.

Kā pirmdien paziņoja ASV Aizsardzības ministrija, ievainoti vairāk nekā 40 karavīri, vēsta telekanāls CNN.

ASV prezidents Džo Baidens trieciena sarīkošanā vainoja Irānas atbalstītos kaujiniekus.

Kopš Izraēlas un "Hamās" kara izraisīšanās šī bija pirmā reize, kad uzbrukumā šajā reģionā dzīvību zaudējuši amerikāņu karavīri.

Kaut arī upuri amerikāņu karavīru rindās raisījuši bažas par konflikta eskalāciju, Baltā nama Nacionālās drošības padomes pārstāvis sakariem ar presi Džons Kērbijs pirmdien sacīja, ka Vašingtona nevēlas plašāka Tuvo Austrumu konflikta izraisīšanos.

Irāna paziņoja, ka tai nav nekāda sakara ar šo uzbrukumu, kā arī noraidīja ASV un Lielbritānijas apsūdzības, ka tā atbalsta kaujinieku grupējumus, kas ir atbildīgi par triecienu Jordānijas ziemeļaustrumos.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu