Kara-Murza atradies citā kolonijā Omskā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas opozīcijas politiķis Vladimirs Kara-Murza, kura atrašanās vieta nebija zināma vairākas dienas, atradies Omskas labošanas darbu kolonijā nr.7.

Kara-Murza piektdien tika aizvests nezināmā virzienā no Omskas labošanas darbu kolonijas nr.6, un viņa atrašanās vieta kopš tā laika nebija zināma.

Kā ziņo Krievijas neatkarīgais izdevums “Novaja gazeta”, Kara-Murzam izdevies sazināties ar savu advokāti un informēt viņu par savu atrašanās vietu.

Viņš advokātei norādījis, ka piektdien, 26.janvārī, viņš labošanas darbu kolonijā nr.6 pēkšņi izsaukts uz “komisiju”, saistībā ar “ļaunprātīgiem pārkāpumiem”.

Kā skaidroja politiķis, “pārkāpums” esot izrādījies tas, ka viņš piecēlies ātrāk par noteikto laiku.

Komisija nolēmusi viņu pārvest uz labošanas darbu koloniju nr.7, kur viņš ievietots atsevišķā kameras tipa telpā, kas esot līdzīga izolatoram. Šajā telpā viņam būs jāatrodas vismaz līdz 26.maijam.

Omskas kolonijā nr.7 pabijušie neatkarīgajiem medijiem iepriekš stāstījuši, ka šajā kolonijā esot plaši izplatīta cietumnieku pazemošana.

2023.gada aprīlī Kara-Murzam tika piespriests 25 gadu cietumsods safabricētās lietās par “valsts nodevību", “viltus ziņu” izplatīšanu par Krievijas armiju un sadarbību ar “nevēlamu organizāciju”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu