Olena Zelenska: Krievija nozaga gan amerikāņu, gan latviešu, gan franču bērnus

CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas prezidenta kundze Olena Zelenska piedalās starptautiskā konferencē "Krievijas karš pret bērniem" ("Russia’s War on Children"), kas pulcē juristus, žurnālistus, cilvēktiesību aizstāvju nevalstisko organizāciju pārstāvjus, diplomātus un citus cilvēktiesību, ārvalstu tiesību un kara noziegumu ekspertus, lai diskutētu par iespējām Ukrainai atgūt nolaupītos bērnus.
Ukrainas prezidenta kundze Olena Zelenska piedalās starptautiskā konferencē "Krievijas karš pret bērniem" ("Russia’s War on Children"), kas pulcē juristus, žurnālistus, cilvēktiesību aizstāvju nevalstisko organizāciju pārstāvjus, diplomātus un citus cilvēktiesību, ārvalstu tiesību un kara noziegumu ekspertus, lai diskutētu par iespējām Ukrainai atgūt nolaupītos bērnus. Foto: Paula Čurkste/LETA

Tik visaptveroša kara, kāds pašreiz notiek Ukrainā, iespējams, vēl nav bijis, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā “Šodienas jautājums” pauda Ukrainas prezidenta kundze Olena Zelenska. Viņa uzsvēra, ka starptautiskais atbalsts Ukrainai nedrīkst beigties, un salīdzināja to ar ugunsgrēku – līdzko liesmas pārstāj dzēst, cīņa ir beigusies.

Zelenska intervijā teica, ka Latvijā ceturtdien, 1. februārī, notikusī starptautiskā konference "Krievijas karš pret bērniem" ir viens no veidiem, kā risināt problēmu ar Krievijas nolaupītajiem Ukrainas bērniem. “Mēs esam ļoti pateicīgi Latvijai, ka tā tik aktīvi iesaistās ukraiņu bērnu atgūšanas koalīcijā – starptautiskajā koalīcijā, ko dibināja Kanāda,” viņa teica, piebilstot, ka ir nepieciešams, lai šī tēma nepazustu no avīžu slejām un lai priekšlikumi izskanētu visos televīzijas kanālos.

Zelenska uzsvēra, ka Ženēvas konvenciju ir parakstījuši visas pasaules pieaugušie, tādēļ visi ir atbildīgi par visiem pasaules bērniem. “Viņi [Krievija] nozaga gan amerikāņu, gan latviešu, gan franču bērnus. Jo tie visi ir mūsu kopīgie bērni,” teica prezidenta kundze.

Olena Zelenska izteica cerību, ka tiks izveidots caurskatāms mehānisms, lai visas puses saprastu, kā tiks atjaunotas bērnu prioritārās tiesības. Taču viņa arī norādīja, ka tas ir sāpīgs jautājums un tiek zaudēts dārgais laiks. “Jo bērni neapzinās, ka viņu tiesības tiek pārkāptas. Viņiem tiek stāstīts, ka viņi nav gaidīti, ka viņi nav vajadzīgi. Viņiem ir jāzina, ka viņi ir vajadzīgi, ka par viņiem cīnīsies un ka viņu tiesības viņiem tiks atdotas,” teica Zelenska.

Pilnu interviju lasi portālā LSM.LV.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu