"Mērķis ir atņemt Ukrainai tās nākotni," par Krievijas politiku nolaupīt, deportēt un ar propagandas palīdzību pāraudzināt ukraiņu bērnus saka Ukrainas prezidenta komisāre-padomniece bērnu tiesību un rehabilitācijas jautājumos Darja Herasimčuka.

"Ukraina jau no sākta gala ir uzsvērusi, ka Krievijas Federācijas darbības pret ukraiņu bērniem ir nekas cits kā genocīda politika. Tā nav evakuācija, kā apgalvo Krievijas Federācija," norāda Herasimčuka.

Ukrainai ir ziņas par apmēram 19 500 deportētu bērnu, taču patiesais skaitlis varētu būt daudz lielāks. "Pašlaik vienīgajā valsts informācijas platformā "Діти війни" ("Children of War") apskatāmi vairāk nekā 19 500 deportētu un ar varu pārvietotu bērnu vārdi. Šis portāls ir ilustrācija briesmīgajam genocīda noziegumam, ko Krievijas Federācija pastrādā Ukrainas teritorijā. (..) Pēc mūsu aplēsēm Krievijas varasiestādes potenciāli varētu nolaupīt apmēram 200 000 vai 300 000 ukraiņu bērnu," stāsta komisāre.

Skaitļi ir briesmīgi. Kopš Krievijas 2022.gada iebrukuma sākuma nogalināti 522 bērni, vēl 1216 ievainoti. Zināmi arī vismaz 13 seksuālas vardarbības gadījumi, un jaunākais upuris bija tikai četrus gadus vecs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X