Lukašenko atļauj armijai šaut pa civiliedzīvotājiem (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Baltkrievijas armija ieguvusi tiesības pielietot šaujamieročus pret civiliedzīvotājiem, vēsta Krievijas neatkarīgais medijs “The Moscow Times”.

Attiecīgas izmaiņas Baltkrievijas bruņoto spēku iekšējo dienesta noteikumos veiktas pēc Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko iniciatīvas.

Saskaņā ar veiktajām izmaiņām, pildot dienesta pienākumus, Baltkrievijas kareivjiem būs tiesības “izmantot ieroci, ņemot vērā radušos situāciju, nozieguma vai pārkāpuma raksturu un pārkāpēja personību”.

Pirms ieroča pielietošanas gan būs jābūt “skaidram un nepārprotamam” brīdinājumam par šādu nolūku.

Gadījumā, ja saskaņā ar jaunajiem notikumiem tiks ievainots vai nogalināts cilvēks, armijai par to nekavējoties būs jāinformē attiecīgs prokurors un sākotnējās izmeklēšanas orgāns. Kareivji, kas būs rīkojušies saskaņā ar jaunajiem noteikumiem, nebūs atbildīgi par savas rīcības rezultātā nodarīto kaitējumu.

Līdz šim Baltkrievijas kareivjiem par fiziska spēka un šaujamieroču pielietošanu bija paredzēta atbildība, kas noteikta Baltkrievijas likumos.

Baltkrievijas monitoringa grupa "Belaruski Hajun" atgādina, ka pēdējo dažu gadu laikā Lukašenko kontrolētā armija un citas spēka struktūras vairākkārt šāvušas uz  iedzīvotājiem, kas novedis pie smaga kaitējuma veselībai un pat nāves. Tomēr neviens kareivis nav atzīts par vainīgu nekādos pārkāpumos.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu