Godināti labākie Rīgas skolēni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Otrdien par augstiem sasniegumiem mācībās, olimpiādēs, sportā, kultūrā, kā arī par pilsonisko līdzdalību un skolas tēla popularizēšanu godināts 91 Rīgas pašvaldības skolēns, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Visvairāk - 52 skolēni sumināti par labiem, teicamiem un izciliem mācību sasniegumiem, tostarp par godalgotām vietām mācību priekšmetu olimpiādēs, zinātniskās pētniecības konferencēs un konkursos.

Trīs skolēni godināti par augstiem sasniegumiem mākslinieciskajā pašdarbībā, mūzikā, kultūrā, divi - par augstiem sasniegumiem sportā, 18 - par būtisku ieguldījumu skolas attīstībā un skolas tēla popularizēšanā, vienpadsmit skolēni - par pilsonisko līdzdalību un iesaistīšanos brīvprātīgajā darbā, bet pieci par jauniešu neformālās mācīšanās pasākumu un aktivitāšu organizēšanu.

"Rīgas skolēni ir mūsu pilsētas gods. Šo bērnu un jauniešu sasniegumi ne tikai atspoguļo Rīgas izglītības sistēmu, bet arī parāda, ka tā ir mūsu nākotne," pasākumā sacīja Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA).

Viņš novēlēja skolēniem vienmēr izdarīt mazliet vairāk nekā tiek prasīts.

Savukārt Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītāja Laima Geikina ("Par") atzīmēja, ka viņasprāt ir svarīgi, ka tiek cildināti ne tikai tie skolēni, kas sasniedz izcilus rezultātus mācībās, bet, ka tiek sumināti katras apkaimes, katras skolas labākie skolēni.

Skolēniem tika pasniegti Rīgas domes Pateicības raksti, kā arī grāmata "100 pastaigu takas Latvijā".

Pasākums "Rīgas skolēns 2023. Mēs lepojamies!" notika pirmo reizi, un ikvienai Rīgas pašvaldības skolai bija iespēja izvirzīt vienu skolēnu, kura sasniegtais un paveiktais personīgā izaugsmē un skolas attīstībā būtu novērtējams ar pašvaldības apbalvojumu.

Svinīgās skolēnu godināšanas mērķis ir veicināt skolēnu mācīšanās motivāciju un mērķtiecīgu izaugsmi, sekmēt kvalitatīvu zināšanu un prasmju apguvi, sadarbību un konkurētspēju, kā arī attīstīt skolēnu radošās un mākslinieciskās spējas un atbalstīt izglītojamo pilsonisko līdzdalību un iesaistīšanos ārpusstundu aktivitātēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu