NOSKATIES Prokremlisko aktīvistu Lindermanu tiesā par Krievijas noziegumu attaisnošanu (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Prokrieviskais aktīvists Vladimirs Lindermans.
Prokrieviskais aktīvists Vladimirs Lindermans. Foto: Edijs Pālens/LETA

Uz apsūdzēto sola sēdies prokremliskais aktīvists Vladimirs Lindermans. Prokuratūra izvirzījusi apsūdzības par Krievijas izvērstā kara Ukrainā mērķtiecīgu attaisnošanu un slavināšanu, kā arī par darbībām, kas vērstas uz nacionālā naida un nesaticības izraisīšanu starp dažādu tautību iedzīvotājiem. Trešdien tiesā Lindermans savu vainu noliedza, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienests.

Tiesas zālē trešdien pārsvarā skanēja krievu valoda.

Prokurors skaidroja, ka Lindermans apsūdzēts par viņa pausto sociālajos tīklos un portālā "Sputņik". Savu vainu Lindermans neatzīst un skaidroja, ka "Sputņik" rakstos neesot citēts precīzi.

Lindermans atpazīstamību guvis jau pirms Krievijas sāktā kara pret Ukrainu. Viņš bija viens no līderiem, kurš vāca parakstus, lai ierosinātu Latvijā referendumu par krievu valodu kā otro valsts valodu. Tagad sociālajos tīklos viņš nesen paudis atbalstu politiķei Tatjanai Ždanokai (LKS) un jaunietim, kurš pērn Latvijā neatļauti izkāra Krievijas karogu.

Pēc tiesas sēdes prokurors Salvis Skaistais norādīja, ka pierādījumu kopums ir pietiekams. Gan "Facebook" ieraksti, gan intervijas portālā "Sputņik", valsts apsūdzības ieskatā, ir gan naida runa, gan Krievijas veikto darbību pret cilvēci un mieru attaisnošana.

Lindermans pēc tiesas sēdes uz LTV jautājumiem deleģēja atbildēt advokāti Jeļenu Kvjatkovsku.

Plašāk skaties Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta sižetā! 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu