Pēdējo mēnešu laikā izskanējušas ļoti daudzas versijas par to, kas tad īsti ir vainīgs pie tā, ka Latvijas lauki paliek arvien tukšāki. Nu, tur visādas lauku skolu slēgšanas, pasta nodaļu aizklapēšanas, sliktie ceļi, nepietiekamas subsīdijas lauksaimniekiem un kas tik vēl ne. Visām vainām ir viena kopīga un ļoti izteikta iezīme – vainīgs ir kāds cits. Vai nu pašvaldība, valsts, valdība, ministri, vai arī laikapstākļi, bet vienmēr kāds cits, paši neko.

Bet tās visas ir pilnīgas muļķības. Pēc vairākus gadus ilguša pētnieciskā darba beidzot esmu nonācis pie secinājuma. Esmu atradis patieso iemeslu tam, kāpēc Latvijas lauki izmirst. Gara acīm jau iztēlojos, kā pāris simti John Deere traktoru nobloķējuši visas TVNET biroja izejas un to vadītāji stāv ārā ar lāpām un mēslu dakšām rokās, kliedzot: “Lūsi, nāc ārā un pasaki to mums sejā! Pats droši vien nekad neesi bijis ārpus Rīgas un redzējis govs pļeku!” Bet es to tāpat pateikšu.

Tātad – Latvijas lauki paliek arvien tukšāki, jo liela daļa to iedzīvotāju ir apaļi idioti. Tā kā daudzu monitoros nupat ielidoja aizrijoties izspļautas sklandraušu drupačas, precizēšu, ka par tādiem pat uzskatu arī nospiedošo vairumu pilsētu iedzīvotāju. Un vispār pats jūtos gudrāks un spriestspējīgāks par kā minimums 90% tautiešu. Tie ir tie lielie fakti.

Šāda pārliecība vēl vairāk nostiprinājās pēc tam, kad sabiedrisko mediju ziņu portālā LSM.lv izlasīju rakstu “Pāvilostā asi iebilst pret vēja parka būvniecību Sakas mežos”. Sabiedriskajā apspriešanā par Pāvilostas vēja parka plānu vietējie iedzīvotāji nikni teikuši: “Liksim sprunguļus ritenī, lai projekts uz priekšu netiktu.”

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X