"Latvijas dzelzceļš" izsolīs vairākus nekustamos īpašumus Latvijas reģionos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Īpašums Mazā Dārza ielā 7, Daugavpilī.
Īpašums Mazā Dārza ielā 7, Daugavpilī. Foto: Google Maps

Šodien, 12. februārī, sākas VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) elektroniskā izsole, kurā kompānija izsolīs divus nekustamos īpašumus Daugavpilī, pa vienam nekustamajam īpašumam Rēzeknē un Madonas novadā, kā arī divus nekustamos īpašumus Jelgavas novadā, liecina uzņēmuma paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Elektroniskā izsole sākas šodien plkst.13 un noslēgsies 13.martā plkst.13.

Nekustamo īpašumu Mazā Dārza ielā 7, Daugavpilī, pārdos ar izsoles sākumcenu 5984 eiro. Īpašums sastāv no ūdenstorņa un zemes vienības.

Savukārt nekustamo īpašumu Mihoelsa ielā 48, Daugavpilī, pārdos ar izsoles sākumcenu 287 265 eiro. Tas sastāv no administratīvās ēkas un ar ēku saistītās inženierbūves - pazemes ūdensvada un pašteces sadzīves kanalizācijas vada, zemes vienības un kustamās mantas - 13 gaisa kondicionētājiem.

Tāpat tiks izsolīts nekustamais īpašums Andreja Pumpura ielā 2-86, Rēzeknē. Tā sākumcena noteikta 17 321 eiro, un īpašums sastāv no dzīvokļa, kas ir kopīpašuma domājamā daļa no daudzdzīvokļu mājas.

Savukārt Madonas novada Mārcienas pagastā paredzēts izsolīt nekustamo īpašumu Stacijas ielā 2, Mārcienā. Izsoles sākumcena ir 5782 eiro, savukārt īpašums sastāv no stacijas ēkas un šķūņa.

LDz pārdos arī īpašumu "Pīlādži"-5, Dorupē, Glūdas pagastā, Jelgavas novadā ar izsoles sākumcenu 24 169 eiro, kas sastāv no dzīvokļa, kas ir kopīpašuma domājamā daļa no būves.

Tāpat izsolīs arī īpašumu Bauskas ielā 1E, Jelgavā, ar izsoles sākumcenu 42 756 eiro, kas sastāv no administratīvās ēkas ar ārējo ūdensvada tīklu, caurlaides ēkas, divām noliktavām, garāžu un kraušanas rampu uz betona stabiem.

Jau ziņots, ka LDz koncerna apgrozījums 2023.gada deviņos mēnešos bija 194,94 miljoni eiro, kas ir par 7,4% vairāk nekā attiecīgajā periodā 2022.gadā, taču koncerns strādāja ar zaudējumiem 730 000 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Vienlaikus LDz māteskompānijas apgrozījums pērn deviņos mēnešos bija 123,39 miljoni eiro, kas ir par 18,9% vairāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, kamēr LDz zaudējumi sasniedza 14,415 miljonus eiro.

LDz ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDz ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDz apsardze", loģistikas uzņēmums "LDz loģistika".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu