Mēs esam slavenākais koris Latvijā! Tā par sevi ar ironiju saka Smiltenes novada senioru jauktā kora “Mežābele” dalībnieki. Iemesls - pamatīgs tracis, kas, nonācis globālajā tīmeklī, izplatījās zibens ātrumā, sasniedzot pat Čikāgu. Plašākai sabiedrībai savu vērtējumu par kora diriģenti, neskopojoties izteicieniem, interneta huligāna vieglprātībā nodeva 82 gadus vecā pensionētā angļu valodas skolotāja, kora dalībniece Anita Šmite.

Šis būs stāsts ar krimināldrāmas elemetiem - sūdzību par kliegšanu, kaušanos, ņirgāšanos, klavieru dauzīšanu; policijas iesaistīšanu, apvainojumiem internetā, baumām, nožēlu un tam visam pa virsu pamatīgu sirdszāļu porciju.

Un par to, kas īsti ir Anita Šmite - kundze, kas vienā rāvienā no zemes virsas noslauka stereotipus par sirmgalvjiem.

Viss sākās pirms pieciem gadiem, kad koriste Anita Šmite par “Mežābeles” diriģenti Veltu Ispravņikovu sarakstīja niknus komentārus internetā - vietējā portālā. Koris nobalsoja par Šmites izslēgšanu, un kundze apmēram gadu dziedāja Valmieras korī. Konfliktu nogludināt palīdzēja toreizējais novada domes priekšsēdētājs Gints Kukainis, un Anita Šmite atgriezās vietējā korī, lai sāktu dzīvi “no baltas lapas”.

Tā tas turpinājās līdz šī gada sākumam, kad, pēc Anitas vārdiem, viņai mēģinājuma laikā ar kulakiem uzbruka 20 gadus par viņu jaunāka, spēcīga koriste, bet diriģente uz incidentu nereaģēja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X