Maigi un ar mīlestību! Kā pareizi skūt intīmo zonu? (7)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Lai gan mūsdienās piedāvājums, kā atbrīvoties no liekajiem matiņiem, ir gana plašs - vaksācija, epilācija, depilācija, lāzerprocedūras - aizvien vispopulārākais veids ir skūšanās. Lai gan var šķist, ka pamācība šajā procesā ir lieka, tā tomēr nav, jo neapdomīga skūšanās nudien var sakairināt ādu, izraisīt matiņu ieaugšanu zem ādas  un pat nopietnus ādas iekaisumus. Īpaši, ja runa ir par maigo bikini zonu, par ko mēs arī runāsim...

Kopā ar "Apotheka" konsultanti Artu Bogdānovu izzināsim, kā pareizi skūt intīmās zonas apmatojumu un ar ko jārēķinās šajā procesā. 

"Āda vairāk vai mazāk tiks traumēta neatkarīgi no izvēlētās metodes liekā apmatojuma noņemšanai, bet ir neskaitāmi soļi, kā rīkoties, lai mazinātu kairinājumu un palīdzētu ādai ātrāk atjaunoties,” stāsta Apotheka konsultante Arta Bogdānova.

Sagatavojies un izvēlies vajadzīgos instrumentus

Pirms skūšanās ir jāsagādā viss nepieciešamais - piemērots skuveklis un skūšanās želeja.

"Jo vairāk skuveklim būs asmeņu, jo mazāk reižu būs ar to jākairina āda, un īpaši bikini zonā, kur āda ir jutīga, šis fakts būtu jāņem vērā! Vēl ieteiktu izvēlēties skuvekli, kurā ir jau papildus eļļošanas spilventiņi," stāsta konsultante Arta Bogdānova.

Ja tomēr rokās ir nonācis vienreizējais skuveklis - pēc lietošanas to vēlams izmest! "Vienreizlietojamie skuvekļi ir paredzēti vienai lietošanas reizei, bet ļoti labi apzināmies, ka realitātē tas tiek lietots vairākkārt. Pat ja šo skuvekli pēc skūšanās kārtīgi izskalosi un apkopsi, tā asmens tāpat nodils ātrāk nekā maināmajiem skuvekļiem. Neasi asmeņi faktiski var palielināt ādas kairinājuma iespējamību," uzsver Arta Bogdānova.

Ja matiņi krietni atauguši, ieteicams no sākuma ar šķērēm tos apgriezt līdz pat 6 mm.

Mitrini ādu vannā vai dušā

Pirms skūšanās noteikti ir jāsamitrina attiecīgā zona. Paguli vannā vai pastāvi dušā vismaz 5 minūtes. Tas palīdzēs samitrināt gan ādu, gan mīkstinās un padarīs matiņus vieglāk nogriežamus. "Ja folikuli būs mīksti, matiņi būs vieglāk noskujami jau pirmajā kārtā.  Ja vēlies nomazgāties - dari to pirms skūšanās, citādi vēl vairāk sakairināsi tikko skūto ādu," brīdina konsultante. 

Ja duša vai vanna ir tālu, bet skūšanās ir nepieciešama, var izlīdzēties ar mitru lupatiņu vai dvieli, to vismaz piecas minūtes paturot uz apstrādājamās ādas zonas. 

Foto: Shutterstock

Izmēģini pīlingu!

Lai gan var šķist, ka lietot pīlingu intīmajā zonā būtu agresīvi, - tā nav. Lietojot maiga sastāva skrubi, ar to var krietni atvieglot skūšanu. "Skrubis nolīdzinās matiņus vienā virzienā, padarot skuvekļa darbu desmit reizes vieglāku. Tas arī noņem atmirušo ādu, lai skuveklis varētu vēl tuvāk tikt matiņa saknei," skaidro Arta Bogdānova.

Skūšanās želeja

Svarīgākais noteikums - nekad neskujies bez jebkāda veida smērvielas! Bikini zona ir jutīga, tāpēc skūšanai iesakāms lietot tieši želeju, nevis ierastās skūšanās putas.

"Želeja sniedz vieglāku slīdamību, kā arī tās caurspīdīgums ļauj redzēt, kā sokas. Vislabāk ir izmantot skūšanās želeju bez smaržvielām, kas īpaši paredzēta bikini zonai," iesaka konsultante.

Foto: Shutterstock

Skūšanās - ar maigām un vienmērīgām kustībām

Skujoties roku virzi vienmērīgi un maigi. "Nespied skuvekli pret ādu. Patiesībā, ja asmens ir ass, tam vajadzētu paveikt lielāko daļu darba tavā vietā. Skūšanās notiek ar lēnām, vienmērīgām rokas kustībām matiņu augšanas virzienā. Tā katrs matiņš tiek nogriezts taisni. Var uzlikt roku uz vēdera tieši virs kaunuma zonas, lai skujamā āda būtu gluda un nostiepta," stāsta konsultante.

Esi piesardzīga, skujot pretējā virzienā! "Ja tomēr neesi guvusi vēlamo rezultātu, skujot matiņu augšanas virzienā, uzklāj vairāk želejas un mēģini pretējā virzienā. Paturi prātā, cik jutīga ir āda bikini zonā, tāpēc, jo mazāk skuvekļa vilcienu, jo labāk," atgādina Arta Bogdānova.

Noskalojies un izmazgā skuvekli

Kad esi pabeigusi skūšanos, noskalo bikini zonu ar vēsu ūdeni, lai aizvērtu poras. Var arī izmantot mitru lupatiņu un piespiest to pie ādas, paturot uz minūti vai divām. Tas mazinās kairinājumu. Pēc tam nosusini ādu. Noteikti iztīri arī skuvekli un noliec malā nožūt. Neatstāj to mitru — ūdens padarīs asmeņus trulus.

"Skuveklis pēc katras lietošanas reizes ir rūpīgi jāizskalo, jo tajā ātri uzkrāsies atmirušās ādas šūnas un noskūtie mati, kas savienojumā ar ūdeni rada labvēlīgu vidi baktēriju attīstībai. Tas nozīmē, ka katru nākamo reizi, kad tiks izmantots skuveklis, baktērijas tiks pārnestas uz traumētajām vietām ādas virskārtā un var veidoties iekaisums,” norāda konsultante Bogdānova.

Parūpējies par ādu!

Kad āda ir sausa, var uzklāt kādu ķermeņa ādas mitrinātāju vai eļļu, kas to atsvaidzinās un nomierinās. 

"Uzklāj mitrinātāju bez smaržas, kas nesatur spirtu, lai nofiksētu mitruma līmeni un izvairītos no pārmērīga ādas sausuma, kas izraisa turpmāku kairinājumu. Nav ieteicams lietot produktus, kuru sastāvā ir spirts, mentols, piparmētras, – tie var sakairināt ādu, izraisot nevēlamas blaknes, piemēram, izteiktu sausumu un alerģiskas reakcijas. Iesaku nomierinošo alveju vai arī jojobas eļļu," teic Bogdānova.

Pēc procedūras izvēlies vaļīgu un "elpojošu" apģērbu, kas nekairinās traumēto ādu. Tāpat nevajadzētu vilkt sintētiska auduma apģērbu.

Raksts tapis sadarbībā ar "Apotheka".

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu