Ziemeļkoreja gatavo krievu tūristiem īpašu kūrortu (4)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Krievijas iedzīvotājiem Ziemeļkorejā tiek gatavots īpašs kūrorts, paziņojusi Primorskas apgabala valdība. Vonsanas tūrisma zona būs 2,8 kvadrātkilometrus plaša teritorija ar 17 viesnīcām, 37 viesu namiem, 29 veikaliem, četrus kilometrus garu pludmali un citu infrastruktūru. Kūrorta atklāšana notiks tuvāko gadu laikā.

Kā vēsta “The Moscow Times”, pagājušajā nedēļā Ziemeļkorejā ieradās pirmā Krievijas tūristu grupa pēdējo piecu gadu laikā. 98 tūristi no 11 Krievijas reģioniem ieradās Phenjanā 9. februārī. Pēc Ziemeļkorejas varasiestāžu teiktā, šī ir lielākā ārvalstu viesu grupa valsts vēsturē. Krievijas iedzīvotāji apskatīja apskates objektus Phenjanā, kā arī pabija Masikrenas slēpošanas kūrortā un 12. februārī atgriezās Vladivostokā.

Ziemeļkorejas Nacionālā tūrisma aģentūra bija apmierināta ar brauciena organizāciju un gaida jaunas tūristu grupas pavasarī. Otrā Krievijas tūristu grupa dosies uz Ziemeļkoreju no 8. līdz 11. martam, bet trešā – no 11. līdz 15. martam.

Primorskas apgabala Starptautiskās sadarbības aģentūras vadītājs Aleksejs Staričkovs precizēja, ka pavasara tūrēs būs iekļauts Phenjanas apmeklējums, Kimgansanas un Mehjansanas kalnu, kā arī Rasonas brīvās ekonomiskās zonas pludmales apmeklējums. Viņš arī norādīja, ka nākotnē Krievijas skolēniem būs iespēja doties uz Ziemeļkorejas bērnu nometni “Sondovon”.

Pirmorskas apgabala varasiestādes paziņoja par tūrisma braucienu sākšanu uz Phenjanu 2024. gada janvāra sākumā. Vienas ceļazīmes cena ir 750 dolāru. Tajā ir iekļauta tūrisma vīza, kā arī dzīvošana viesnīcās, brokastis un ekskursijas ar krieviski runājošu gidu.

Valstī vienīgais slēpošanas kūrorts Masikrena tiek dēvēts par “Kima Čenuna bērnu” un vienu no Ziemeļkorejas vizītkartēm. Tā izbūvei no 2013. līdz 2018. gadam tika iztērēti vairāk nekā 30 miljoni dolāru.

Pagājušā gada novembrī “Rosaviacija” aicināja Krievijas lidsabiedrības “Aeroflot” un “Aurora” izskatīt iespējas reisu sākšanai uz Phenjanu. Pēdējā apstiprināja “teorētisku gatavību” sākt lidojumus no Vladivostokas. Pagaidām starp Vladivostoku un Phenjanu pastāv reisi divas reizes nedēļā, ko izpilda Ziemeļkorejas lidsabiedrība “Air Koryo”.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu