Atkalas dēļ Cēsu pusē kritiski braukšanas apstākļi. Uzturēšanas darbi šobrīd ir neefektīvi

TVNET Auto
Papildināts 11:39, 13. februāris, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Latvijas Valsts ceļi

Šorīt ap plkst. 9.30 atkalas un lietus dēļ ļoti apgrūtināta braukšana ir pa valsts vietējās nozīmes un atsevišķiem reģionālās nozīmes autoceļiem Kuldīgas, Talsu, Tukuma, Dobeles, Limbažu, Valkas, Valmieras, Cēsu, Alūksnes, Balvu, Gulbenes, Madonas, Ludzas, Rēzeknes un Krāslavas apkārtnē. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, uz ceļiem strādā 73 ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apledojuma dēļ īpaši apgrūtināta pārvietošanās pa vietējiem autoceļiem patlaban var būt kravas transportam, tāpēc aicinām smago tehniku neizmantot šos ceļus, līdz braukšanas apstākļi uzlabosies.

Grants ceļiem, ko ziemā uztur ar piebraukta sniega kārtu, bīstamās vietas kaisa ar pretslīdes materiāliem un rievo, taču šādos laikapstākļos uzturēšanas darbi nav pietiekami efektīvi. Aicinām autovadītājus izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un distanci, ļoti uzmanīgiem šādos laika apstākļos ir jābūt arī gājējiem un velosipēdistiem.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir:

  • Tallinas šoseja (A1) posmā no Zvejniekciema stacija līdz Ainažiem;
  • Vidzemes šoseja (A2) posmā no Vangažiem līdz Valkai;
  • Valmieras šoseja (A3) posmā no Vangažiem līdz Veclaicenei
  • Rēzeknes šoseja (A12) posmā no Varakļāniem līdz Terehovai;
  • autoceļš Krievijas robeža (Grebņeva)–Rēzekne–Daugavpils–Lietuvas robeža (Medumi) (A13) no Rušenicas līdz Bērzgalei.

LVC atgādina, ka šādos apstākļos ceļa stāvoklis var mainīties ļoti strauji un arī pēc apstrādes ar pretslīdes līdzekļiem nokrišņu un laikapstākļu ietekmē apledojums var veidoties atkārtoti.

LVC ziņo, ka, turpinoties atkalai, uz vietējiem autoceļiem Cēsu apkārtnē ir kritiski slikti braukšanas apstākļi. Uzturēšanas darbi šobrīd ir neefektīvi. "Aicinām izvērtēt vajadzību doties ceļā un pēc iespējas atlikt neobligātos braucienus.

Aktuālā informācija par braukšanas apstākļiem kartē LVC mājaslapā.

Meteorologi prognozē, ka valsts ziemeļaustrumu rajonos šodien turpināsies atkala jeb sasalstošs lietus, veidosies spēcīgs apledojums. Valsts teritorijā šodien gaidāms arī slapjš sniegs, vietām apledojuma dēļ arī var lūst koki un koku zari.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem aicinām informēt VSIA Latvijas Valsts ceļi, zvanot pa diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma kontos sociālās saziņas tīklos "X" un "Facebook".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu