Infrastruktūras izbūvei uz robežas ar Krieviju un Baltkrieviju pārdalīs teju 60 miljonus eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Valdība otrdien, 13. februārī, atbalstīja 58,88 miljonu eiro pārdali valsts budžetā, lai turpinātu infrastruktūras izbūvi uz Latvijas robežas ar Krieviju un Baltkrieviju.

49 496 515 eiro paredzēti, lai nodrošinātu žoga izbūvi gar Latvijas un Krievijas robežu apmēram 64 kilometru garumā atbilstoši cenu aptaujas rezultātiem.

Savukārt 7 094 272 eiro paredzēti, lai nodrošinātu žoga izbūvi gar robežu 19,52 kilometru garumā ar Nacionālo bruņoto spēku atbalstu. Finansējumu paredzēts pārskaitīt VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ), kas veiks izdevumus attiecīgajam mērķim. Starp VNĪ un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem paredzēts noslēgt starpresoru vienošanos.

620 857 eiro nepieciešami, lai nodrošinātu zemes vienību atsavināšanu valsts ārējās sauszemes robežas apsardzībai nepieciešamās infrastruktūras izbūvei uz Latvijas un Baltkrievijas robežas.

1 668 406 eiro paredzēti, lai nodrošinātu valsts robežas apsardzības tehnoloģiskās infrastruktūras izbūves sākšanu uz Latvijas un Krievijas robežas. Finansējumu valsts robežas apsardzības tehnoloģiskās infrastruktūras izbūves uzsākšanai paredzēts pārskaitīt VAS "Latvijas valsts radio un televīzijas centram", starp Valsts robežsardzi un "Latvijas valsts radio un televīzijas centrs" noslēdzot finansēšanas līgumu.

Jau ziņots, ka uz robežas ar Krieviju otrajā kārtā paredzēta žoga izbūve pārējos posmos, kā arī citas robežapsardzības infrastruktūras izbūves nodrošināšana iepriekš neizbūvētajos posmos. Minētajā kārtā paredzēts izbūvēt žogu apmēram 124 kilometru posmam. Iztrūkstošais žoga apjoms veido 121,87 kilometrus, tas ir saraustīts un sastāv no 23 posmiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu