Noslēgusies kandidātu sarakstu iesniegšana Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām. Pilnīgi paredzami, ka pieteikušās visas lielās vai vismaz atpazīstamās partijas. Kandidātu sarakstu iesnieguši “Latvijas attīstībai”, “Stabilitātei”, “Progresīvie”, Jaunā konservatīvā partija, Nacionālā apvienība, “Saskaņa”, Zaļo un zemnieku savienība, “Jaunā vienotība”, “Apvienotais saraksts”, Kustība “Par!”, “Latvija pirmajā vietā” un “Centra partija” (tā pati Ždanokas partija). Garlaicīgi!

Jā, par uzskaitītajām partijām nerunāsim, tur pat nav par ko runāt. Labāk dodiet man tos jocīgos cilvēciņus, kuri jau gadiem intensīvi mēģina spēlēt “politikās”, katru reizi izveidojot kādu jaunu partiju ar arvien amizantāku nosaukumu un kandidātu sarakstu. Un tādu mums netrūkst arī šoreiz – “Suverēnā vara”, “Apvienība jaunlatvieši”, “Tautas varas spēks” un “Tauta. Zeme. Valsts”.

Lūk, tās ir partijas, kuras pelnījušas tikt pieminētas. Ikviena no tām ir burtiski kā nenoslīpēts dimants. Pat nezinu, ar kuru sākt, jo viena par otru stingrāka un jaudīgāka. Latvijas politikas glābiņš un nākotne. Pēdējais cerību stars!

“Suverēnā vara”

Interesanti, ka teorētiski šī partija pastāv jau kopš 2005. gada. Tolaik to ar nosaukumu “Savienība Latgales Sirds” izveidoja bijušais Saeimas deputāts Ernests Jurkāns. Tagad partijai nomainīts ne tikai nosaukums, bet arī sastāvs. Droši vien atrast kādu vecu un lieku partiju ir vienkāršāk nekā uztaisīt pašam savu no nulles, tāpēc arī šis viss.

Arī no Latgales sirds partijā tā īsti nekas nav atlicis, un tā vairāk atgādina vienkārši vēl vienu krievu partiju. Principā “Suverēnā vara” ir kā “Saskaņa” no “Wish”. Saraksta līderes ir no “LPV” izmestās Jūlija Stepaņenko un Ļubova Švecova, kā arī Karina “Rolex” Sprūde, kura bijusi Saeimas deputāte no partijas KPV LV, bet iepriekšējās vēlēšanās neiekļuva Saeimā no partijas “KaKa”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X