“Apsveicam! Jūs esat uzvarējis konkursā! Piesakieties šeit!” Šādas īsziņas it kā Krustpils kultūras centra vārdā ar saiti, kas, rūpīgi neieskatoties, likās kā īsta, saņēma novada iedzīvotāji, kas patiešām bija piedalījušies Krustpils kultūras centra rīkotajā pasākumu biļešu izlozē. 

No citiem krāpniecības gadījumiem šis atšķiras ar to, ka informācija par laimestu tika sūtīta nevis uz labu laimi, kā tas notiek parasti, bet mērķēti – tiem, kas gaida priecīgo ziņu un, to saņēmuši, varētu rīkoties impulsīvi.

krāpnieki zināja kam sūtīt īsziņas, kur viņi atrada kontaktus, mobilo numurus un kādi jauni "trendi" ir krāpnieku arsenālā, pēta TVNET+ tiešsaistes žurnāls.

Kopumā 2023.gadā iedzīvotājiem izkrāpti ap 9 miljoniem eiro. Krāpnieki darbojas aizvien gudrāk – iedarbojas uz emocijām, piepildot cilvēka gaidas, vai liek izbīlī rīkoties impulsīvi. Viltus ziņu sūtīšanai viņi izvēlas laiku, kad cilvēki mēdz būt neuzmanīgi, piemēram, piektdienas vakarā, kad ātrāk gribas tikt skaidrībā ar pēdējām lietām un vēl viena neatrisināta problēma tracina, vai darba dienas rītu ap 9.00, kad cilvēks vēl tikai brauc uz darbu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X