Rīgā likvidēs četras pamatskolas un vienu bērnudārzu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja ceturtdien, 15. februārī, atbalstīja četru pamatskolu un viena bērnudārza likvidēšanu.

No šī gada 31.augusta tiks likvidēta Jankas Kupalas Rīgas Baltkrievu pamatskola, pievienojot to Rīgas 86.vidusskolai. Deputātiem tika skaidrots, ka šīs skolas jau pašlaik atrodas vienā ēkā un tām ir viens direktors.

Tiks likvidēta arī Rīgas Austrumu pamatskola, nododot vispārējās izglītības programmu īstenošanu Rīgas Reinholda Šmēlinga vidusskolai.

Šī apvienošana ļaušot efektīvāk izmantot skolu infrastruktūru, pārceļot no Šmēlinga vidusskolas ēkas uz Austrumu pamatskolas ēku pamatskolas posmu, un turpmāk skola izmantos abas ēkas.

Tāpat šogad tiks likvidēta Rīgas Baltmuižas pamatskola, nododot vispārējās izglītības programmu īstenošanu Rīgas Iļģuciema pamatskolai. Pirmo gadu tikšot izmantotas abu skolu ēkas, ļaujot bērniem, kuri sākuši mācīties Baltmuižas pamatskolā, mācības turpināt tajā pašā ēkā. Taču vēlāk skolas vadība risinās jautājumu par vienas skolas infrastruktūras izmantošanu.

Plānots likvidēt arī Rīgas Sergeja Žoltoka pamatskolu, nododot vispārējās izglītības programmu īstenošanu Rīgas 93.vidusskolai. Turpmāk skola izmantos abas skolu ēkas, pašreizējā Žoltoka pamatskolas ēkā koncentrējot sākumskolas izglītības posmu,

Ar 31.augustu tiks likvidēta Rīgas pirmsskolas izglītības iestāde "Saulespuķe", pievienojot to Rīgas Daugavas pamatskolai.

Savukārt no 1.septembra tiks dibināta jauna Rīgas pirmsskolas izglītības iestāde "Auseklītis" Mežciema ielā 41, kas pārņems Bērnu un jauniešu centra "IK Auseklis" pirmsskolas izglītības programmu īstenošanu.

Gala lēmums par skolu slēgšanu jāpieņem Rīgas doms sēdē.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu