Ja Krievija tikai pēc milzīgiem zaudējumiem ir spējusi ieņemt Avdijivku, kādus draudus tā spēj radīt NATO? Par iespējamo Krievijas taktiku cīņā pret NATO un kas ir vajadzīgs, lai novērstu jebkādu uzbrukuma potenciālu, TVNET+ stāsta itāļu militārais eksperts Tomass Tainers.

 "Es būšu godīgs. Krieviem ir grūtības cīnīties pret ukraiņiem, jo ukraiņi ir kaujās rūdīti un viņiem ir desmitiem tūkstošu karavīru. Ja krievi spēs savākt kopā vienu VDV divīziju, tad viņi trīs dienu laikā var būt Rēzeknē. Jo Latvija nav tam gatava. Vai Tartu divu dienu laikā. Ukraiņiem Avdijivkā ir 20–30 tūkstoši karavīru. Tas ir vairāk, nekā spēj savākt Igaunija, Latvija un Lietuva.

Ģenerāļi uztraucas nevis par to, ka krievi iebruks ar 200 tūkstošu lielu karaspēku un okupēs visu Baltiju, bet gan par to, ka krievi var ieņemt Viļņu, kas ir pie Baltkrievijas robežas, vai Daugavpili.

Ko iesākt tādā situācijā? Putins paziņos, ka tagad tā ir Krievijas teritorija, un, ja būs mēģinājumi viņus padzīt, Krievija uzmetīs atombumbas uz divām Eiropas pilsētām. Eiropas valstu valdībām Briselē būs jāpieņem lēmums, ko darīt. Sūtīt 200 tūkstošus lielu karaspēku, lai padzītu krievus, bet riskēt ar atombumbu uz Varšavas vai Berlīnes? Vai arī vienkārši samierināties?"