Jaunjelgavā notiks pasākums "Par brīvu Ukrainu, mēs brīvā Latvijā" (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas karogs. Ilustratīvs attēls.
Ukrainas karogs. Ilustratīvs attēls. Foto: G_O_S/Shutterstock

Jaunjelgavā sestdien, 24.februārī notiks koncerts un ziedojumu vākšana Ukrainas atbalstam, informēja organizatoru pārstāve Sandra Smona.

Pasākums "Par brīvu Ukrainu, mēs brīvā Latvijā" Jaunjelgavas kultūras centrā sāksies plkst.13. Pasākuma laikā kopā ar biedrību "SOS palīdzība Ukrainas armijai" tiks vākti ziedojumi taktiskajiem CAT žņaugiem, kas spēj glābt karavīru dzīvības.

"CAT Tourniquet" ir taktiskais žņaugs, kas, uzlikts pirmajās minūtēs pēc ievainojuma gūšanas, aptur asiņošanu un rezultātā izglābj dzīvību. Rietumvalstu armijās CAT žņaugs ir katram karavīram. Arī Ukrainas armijā tie ir, taču to ir daudz par maz.

Pasākumā piedalīsies Jaunjelgavas apvienības un ukraiņu apvienotais kopkoris, kas izpildīs ukraiņu tautasdziesmu "Chervona kalyna", Jaunjelgavas kultūras centra mākslinieciskie kolektīvi, vokālās grupas "Fridrihštate" un "Tikai tā". Īpašie muzikālie viesi būs Jānis un Monta Čubari, kā arī dziedātājs Ivo Grīsniņš-Grīslis.

Pasākumā piedalīsies Zemessardzes 55. kājnieku bataljona zemessargi, tiks noturēts aizlūgums un pirmatskaņots dzejnieka Arvīda Toča dzejolis ukraiņu tautai latviešu un ukraiņu valodās.

Kultūras centra telpās būs izvietots maskēšanās tīklu pīšanas rāmis, kurā iesiet auduma strēmeles varēs ikviens atnākušais.

No plkst.11 līdz 13 Jaunjelgavas tūrisma informācijas punktā varēs piedalīties radošajās nodarbībās, kurās varēs izgatavot piespraudes un citus aksesuārus ar Ukrainas simboliku.

Tāpat ikviens apmeklētājs ir aicināts atnest atbalsta kasti Ukrainā karojošajiem, kuru biedrība "SOS palīdzība Ukrainas armijai" nogādās līdz Ukrainai. Kastē var likt siltas zeķes, cimdus, saldumus, riekstus, lietas, kuras var emocionāli un fiziski sasildīt, iepriecināt frontē esošos vīrus un sievas.

Pēc pasākuma Vecpilsētas parkā Zemessardzes 55. kājinieku bataljona zemessargi cienās apmeklētājus ar ukraiņu boršču, kas vārīts mobilajā āra virtuvē, un tradicionālajām ukraiņu maizītēm, ko sarūpēs Jēkabpilī dzīvojošie ukraiņi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu