Sabiedriskajai apspriešanai nodots plāns rasisma un antisemītisma mazināšanai (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Kultūras ministrija (KM) sadarbībā ar Ārlietu, Ekonomikas, Finanšu, Iekšlietu, Izglītības un zinātnes, Labklājības, Satiksmes, Tieslietu, Veselības un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijām izstrādājusi un sabiedriskajai apspriešanai nodod plāna rasisma un antisemītisma mazināšanai 2024.-2027.gadam projektu, informēja KM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Plāna mērķis ir veicināt rasisma un antisemītisma izpausmju mazināšanu, īstenojot tajā noteiktos pasākumus saskaņā ar Eiropas Komisijas paziņojumos iekļautajām rekomendācijām un ņemot vērā valstī pieejamos resursus.

Plāna projekts ietver situācijas raksturojumu Latvijā rasisma mazināšanas jomā, situāciju antisemītisma mazināšanas un ebreju dzīvesvides saglabāšanas jomā, pasākumus plāna mērķa sasniegšanai un ietekmes novērtējumu uz valsts un pašvaldību budžetu, kā arī aprēķinu par plānā iekļauto un uzdevumu īstenošanai nepieciešamo papildu finansējumu.

Plāna projektā nav ietverti pasākumi antičigānisma un romu diskriminācijas mazināšanai. Tos paredz KM sagatavotā plāna projekts "Plāns romu stratēģiskā ietvara pasākumu īstenošanai 2024.-2027.gadam." Priekšlikumus sabiedriskās apspriešanas laikā KM gaidīs līdz 15.martam.

Plāna rasisma un antisemītisma mazināšanai 2024.-2027.gadam projekta izstrādes starpinstitucionālajā darba grupā strādāja arī Augstākās izglītības padomes, Izglītības kvalitātes valsts dienesta, Tiesībsarga biroja, Nodarbinātības valsts aģentūras, Sabiedrības integrācijas fonda, Valsts izglītības satura centra, Valsts policijas, biedrības "Latvijas Cilvēktiesību centrs," biedrības "Latvijas Pašvaldību savienība," biedrības muzeja "Ebreji Latvijā," muzeja "Žaņa Lipkes memoriāls," kā arī biedrības "Šamir" pārstāvji.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu