Gandrīz visas ES valstis pieprasa nekavējoties ievērot karadarbības pauzi Gazā (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Savienības karogs
Eiropas Savienības karogs Foto: YVES HERMAN/REUTERS

Visas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis, izņemot Ungāriju, pirmdien, 19. februārī, aicināja nekavējoties ievērot karadarbības pauzi Gazas joslā, paziņoja ES augstākais pārstāvis ārlietās un drošības politikā Žuzeps Borels.

Borels sacīja, ka 26 valstu ārlietu ministri vienojušies par paziņojumu, kurā aicināts "nekavējoties ievērot humāno pauzi, kas novestu pie ilgtspējīga pamiera". ES valstis arī atkārtoti aicināja Izraēlu nesākt uzbrukumu Gazas joslas dienvidu pilsētai Rafahai.

Ungārija ir nelokāma Izraēlas atbalstītāja un bieži ir atteikusies piekrist ES paziņojumiem, kurus uzskatīta par pārlieku kritiskiem pret šo valsti.

Jau vēstīts, ka 7.oktobrī palestīniešu teroristu grupējums "Hamās" sarīkoja slaktiņu Izraēlā, noslepkavojot ap 1200 cilvēku, no kuriem absolūtais vairākums bija civilpersonas. Vēl aptuveni 250 cilvēkus, tajā skaitā sievietes, bērnus un sirmgalvjus, teroristi sagrāba par ķīlniekiem un aizveda uz Gazas joslu.

Izraēla uz "Hamās" uzbrukumu reaģēja, uzsākot Gazas joslas masveida bombardēšanu, bet vēlāk izvērsa arī sauszemes operāciju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu