Rīgas Stradiņa universitāte plāno atsavināt nekustamo īpašumu Vecrīgā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Google Maps

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) plāno atsavināt nekustamo īpašumu Palasta ielā 3, novirzot atsavināšanas laikā iegūtos līdzekļus citiem universitātes attīstībai nozīmīgiem būvniecības projektiem, teikts Veselības ministrijas rīkojuma projektā, ko šodien skatīs valdība.

Kā skaidro VM, nekustamais īpašums ir kļuvis nepiemērots attiecīgās funkcijas vai deleģētā pārvaldes uzdevuma veikšanai. Attiecīgi nekustamais īpašums, kuru valsts bez atlīdzības nodevusi RSU rīcībā, bet kas nav piemērots studiju un zinātniskā darba efektīvam nodrošinājumam, tiktu izmatots RSU pamatdarbībai nepieciešamās infrastruktūras izveidei, resursu koncentrācijai un sinerģisku mijiedarbību veidošanai vienotā, mūsdienīgā akadēmiskajā centrā.

Provizoriskais nekustamā īpašuma, kuru universitātei bez atlīdzības nodevusi valsts, atsavināšanā gūto līdzekļu apmērs plānots 2,5 miljonu eiro. Tos plānots izlietot būvniecības aktivitātei RSU Sporta bāzes pārbūvei Cigoriņu ielā 1 vai Studiju centra jaunbūvei.

Patlaban RSU Sporta bāzes pārbūvei nepieciešami aptuveni 7,3 miljoni eiro, lai attīstītu rehabilitācijas un sporta nodarbības, kā arī universitātes sporta infrastruktūru. Savukārt Studiju centra jaunbūvei, kas plānota centrālās ēkas Dzirciema ielas 16 teritorijā, nepieciešami 7,75 miljoni eiro. Tajā tiktu veidotas pamatā mācību telpas, datorklases, kā arī telpas RSU struktūrvienībām, kuru vajadzībām šobrīd tiek nomātas telpas.

Šobrīd notiek projektēšanas darbi pie RSU Sporta bāzes pārbūves būvprojekta, kas ļaus attīstīt esošos RSU sporta un rehabilitācijas studiju virzienus un būs svarīga RSU reorganizācijas ar Latvijas Sporta Pedagoģijas akadēmiju (LSPA) sastāvdaļa. LSPA integrācija RSU tiks pabeigta līdz 2026.gadam un Cigoriņu ielas sporta komplekss pēc reorganizācijas varēs tikt izmantots kopīgām rehabilitācijas un sporta studiju virzienu vajadzībām. Atbilstoši Augstskolu likumam RSU ir jānodrošina studējošajiem iespēja nodarboties ar sportu, norāda VM.

Ministrijā atzīmē, ka gadījumā, ja atsavināšanas process norit ilgāk nekā Sporta bāzes pārbūve, tad atsavināšanas rezultātā iegūtie līdzekļi tiks novirzīti Studiju centra jaunbūvei.

Atlikušo finansējumu RSU Sporta bāzes pārbūvei vai Studiju centra jaunbūvei pēc nepieciešamības un konkrētā brīža faktiskajiem apstākļiem RSU piesaistīs no pašu pelnītajiem līdzekļiem vai aizņēmuma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu