2021. gada februāris. Aleksejam Navaļnijam tiek nolasīts spriedums. Viņš stāv stikla būrī. Lai gan viss, ko izdzirdēja pasaule, bija jau paredzams un cerības gaisa, zālē varēja dzirdēt, kā tajā sekundē salūst viena liela, liela sirds. Jūlijas dvēsele asiņoja. Blondā sieviete, kura bija tērpusies kareivīgi sarkanā, cieši skatījās grīdā. Acīs saplūdušās asaras galvu padarīja pārāk smagu, lai to turētu cēli paceltu. Tomēr viņa paskatījās uz dievināto Alekseju, kurš tobrīd uz stikla sienas lēni un apzināti uzzīmēja savai sievai sirsniņu. Vienmēr. Mūžam. Līdz nāve mūs šķirs. Un tā šķīra... Nežēlīgi, jo pat Nāve bija padotā kādam. Šis būs stāsts par mīlestību, kuru neatņems neviens un nekad. Aleksejs un Jūlija.

Tiesas sprieduma nolasīšanas dienā bija jānotiek Jūlijas un Alekseja randiņam ieslodzījumā, kurus piešķir četras reizes gadā. Tās ieslodzītajam ir gada svarīgākās dienas. Kā Jūlija raksta savā Instagram kontā, Aleksejs uz šo datumu bija pierakstījies jau divus mēnešus iepriekš, taču tieši šajā datumā, kad tu varētu satikt savu tuvāko, tiek ieplānota tiesas sēde. Nejaušība?

Viņiem bija jākūst vienam otra apskāvienos, taču tā vietā abi viens otru uzlūkoja caur stikla sienu tiesas zālē... Iespējams, pēdējo reizi.

"Zini, Jūlija, es vairākas reizes mēģināju uzrakstīt stāstu par to, kā mēs iepazināmies. Bet katru reizi jau pēc pāris teikumiem sastingstu šausmās, ka tas toreiz varēja nenotikt. Tas viss notika tik nejauši. Ja es skatītos citā virzienā un tu skatītos prom? Viss būtu citādāk. Es droši vien būtu bijis visnelaimīgākais cilvēks uz Zemes. Cik lieliski, ka mēs toreiz skatījāmies viens uz otru. Man esi tu, un, lai kas arī notiktu, kaut tikai domāšana par to man sagādā lielu prieku..." savā Instagram kontā, jau esot ieslodzījumā, raksta Aleksejs.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X