Lielbritānija nosaka sankcijas Krievijas kolonijas "Polārais vilks" vadībai

Papildināts
TVNET/LETA
Papildināts 15:09, 21. februāris, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Ieeja kolonijā “Polārais vilks”.
Ieeja kolonijā “Polārais vilks”. Foto: AP/SCANPIX

Lielbritānija noteikusi sankcijas sešām Krievijas kolonijas “Polārais vilks” amatpersonām. Šajā kolonijā, kas atrodas Jamalas ņencu autonomajā apgabalā, pagājušajā nedēļā bojā gāja Krievijas opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs.

Sankcijas Lielbritānija noteikusi sešiem kolonijas vadības pārstāvjiem. Sankcijas piemērotas par šo cilvēku pieļautajiem cilvēktiesību pārkāpumiem.

"Tiem, kas ir atbildīgi par brutālo izturēšanos pret Navaļniju, nevajadzētu lolot ilūzijas - mēs viņus sauksim pie atbildības," paziņoja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kamerons.

Sankcijām pakļautajām personām tiks iesaldēti visi aktīvi, kas atrodas Lielbritānijā, un tiks aizliegts ieceļot Lielbritānijā.

Sankcijas piemērotas Vadimam Kaļiņinam, kurš pārrauga Arktikas soda izciešanas koloniju IK-3, un pieciem viņa vietniekiem.

Lielbritānija ir pirmā valsts, kas noteikusi sankcijas saistībā ar Navaļnija nāvi. Londona arī aicināja Krievijas varasiestādes nekavējoties nodot Navaļnija mirstīgās atliekas ģimenei.

"Ir skaidrs, ka Krievijas varasiestādes uzskatīja Navaļniju par draudu un vairākkārt centās viņu apklusināt," sacīja Kamerons.

Krievijas varasiestādes "2020.gadā viņu saindēja ar "Novičok", ieslodzīja cietumā par miermīlīgām politiskām aktivitātēm un nosūtīja uz Arktikas soda koloniju. Nevienam nevajadzētu apšaubīt Krievijas sistēmas represīvo raksturu," viņš piebilda.

"Tāpēc mēs šodien piemērojam sankcijas augstākajām cietuma amatpersonām, kas ir atbildīgas par viņa ieslodzīšanu soda kolonijā, kur viņš pavadīja savus pēdējos mēnešus," sacīja Kamerons.

Lielbritānijas valdības paziņojumā norādīts, ka Lielbritānija kļuvusi par pirmo valsti, kas noteikusi Krievijai sankcijas saistībā ar Navaļnija nāvi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu