Latvija un Kotdivuāra apņemas strādāt pie attiecību padziļināšanas (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Latvija un Kotdivuāra politiskajās konsultācijās apņemas strādāt pie attiecību padziļināšanas ekonomikā, izglītībā un kultūrā, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Abidžanā ceturtdien, 22.februārī, tika aizvadītas ĀM valsts sekretāra vietnieka - politiskā direktora Andžeja Viļumsona politiskās konsultācijas ar Kotdivuāras Ārlietu, Āfrikas integrācijas un diasporas lietu ministra vietnieku Votabuna Uataru.

Konsultāciju laikā tika pārrunāta divpusējo attiecību aktuālā dienas kārtība, sadarbība starptautiskajās organizācijās, kā arī situācija Eiropā, Rietumāfrikā un plašāk visā Āfrikas kontinentā. Politiskais direktors vērsa uzmanību uz Krievijas agresijas kara Ukrainā globālajām sekām un pastāstīja par drošības izaicinājumiem, ar kuriem saskaras Latvija un pārējās Baltijas reģiona valstis. Kotdivuāras ārlietu ministra vietnieks sniedza vērtējumu situācijai Sāhila reģiona valstīs un Rietumāfrikā.

Darba vizītes laikā ĀM politiskais direktors tikās arī ar Kotdivuāras prezidenta administrācijas vadītāju Klodu Sahi Somahoro, Kotdivuāras prezidenta padomnieku ārlietās, Kotdivuāras kultūras ministres kabineta vadītāju Asani Tiamu un Kotdivuāras armijas ģenerālštāba priekšnieku Lasinu Doumbiu.

Viļumsons arī apmeklēja 2021.gadā ar Francijas atbalstu atvērto Starptautiskā Pretterorisma akadēmiju, kur tikās ar tās ģenerāldirektoru Žozefu Kouame Allā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu