Sabiedrisko mediju publicētais "cūku komikss" par Ukrainu izraisa sašutuma vilni; medijs rakstu dzēš (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Reaģējot uz sabiedrības sašutumu, sabiedrisko mediju portāls lsm.lv ir dzēsis mākslinieces Gundegas Evelsones veidoto komiksu, kurā Ukrainas karavīri attēloti kā cūkas.

Kā skaidro lsm.lv, "Cūku komiksi" ir iknedēļas komiksi par aktuālo Latvijā un pasaulē.

"Komiksam ir sava "cūku" izcelsmes leģenda, kas atrodama pie katra jaunākā komiksa. Cūka var būt gan iedomāts būvnieks, gan nebraucošu vilcienu pasažieris, gan sporta spēļu dalībnieks, ikvienam no mums līdzīgs un atšķirīgs. Komiksu zīmē māksliniece Gundega Evelone," teiks medija mājaslapā.

Šodien publicētais komikss, kurš nu jau ir dzēsts, attēloja divas cūkas ar ieročiem, kuras saka: "Mēs cīnīsimies līdz uzvarai" un "Jo kas gan cits mums atliek".

Foto: Ekrānšāviņš
Foto: Ekrānšāviņš

Kā pārliecinājās TVNET, medijs, reaģējot uz sašutuma vilni soctīklos, rakstu ir dzēsis.

Komiksu kritizējis arī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Viņš raksta: "Jokot var un vajag, bet svarīgs ir arī konteksts."

LSM.lv publicējis arī atvainošanos.

"Esam nevietā un nelaikā izveidojuši "Cūku komiksu" par karu Ukrainā. Atvainojamies, nevienu negribējām aizskart. Publikācija no portāla izņemta," norāda lsm.lv galvenā redaktore Marta Cerava.

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) aicina ombudi Andu Rožukalni izvērtēt sabiedrisko mediju portālā "lsm.lv" Krievijas iebrukuma Ukrainā otrajā gadadienā publicēto "Cūku komiksu", liecina SEPLP ieraksts tviterī.

Savukārt pati autore uz notikušo reaģējusi, publicējot vēl vienu cūku komiksu.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu